Film tips ???

Någon som har ett tips på en bra film ??:)

fredag


Skolan gick otroligt segt idag. Har aldrig varit med om att det har gått så långsamt, undrade nästan om tiden stog still ;) Slutade halv två och drog hem och åt innan jag cyklade ut till lambi. Red ett pass i stora paddocken och det gick helt ok. Hon var ganska stark, så tränade mycket på övergångar och halter. Var hemma igen vid 18 tiden och nu tänker jag bara ta det lugnt resten av kvällen. Är helt slut efter denna veckan i skolan, så måste vila och ladda om inför nästa vecka.
 
 

smile


Kom precis hem från skolan och har kastat i mig lite mat. Skoldagen har varit bra och jag kan säga med glädje att det var lag 1 ( mitt lag) som vann tävlingen i skolan. Det var så här att tre:orna gav oss ett papper fullt med uppgifter vi skulle göra och sedan filma eller ta kort som bevis. Det är därför jag har bland annat badat i panka och åkt pulka i slalombacken ;)
 
 Isabell ta hand om lambi igen, så jag är hästfri även idag. Får se om jag åker och kollar när mina bröder spelar ishockey match. Annars ska jag och Vanessa gå ut och gå en sväng :) Som tur har vi inte fått några läxor än!
 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva här på bloggen. Har fått tomt på ideer och jag gör inte så mycket på dagarna när jag inte är i stallet! Så finns det något ni skulle vilja att jag skriver och berättar om så skicka en kommentar :D snälla?:)
 
 
 
 

Pulka i slalombacken

Idag har var varit helt hästfri då Isabell har tagit hand om lambi och det verkar ha gått bra :) När jag kom hem från skolan tog jag en powernap innan jag, mamma och pappa åkte upp till berget för en promenad! Därefter åkte jag och mamma till slalombacken så försökte jag åka pulka ;) hahah. Detta är ännu en " skoluppgift"
 
Resten av kvällen har jag bara tagit det lugnt och sett på film :)

Keep holding on

Sitter i skolan cafeteria och skriver på min samhällskunskap uppgift medans mina klasskompisar har idrott. Jag får tyvärr inte vara med på idrotten detta året p.g.a huvudvärken, så istället får jag använda den tiden till plugg. I eftermiddag ska jag inte göra så mycket utan mest ta det lugnt! Kommer nog att ta en lång promenad upp till berget för att rensa tankarna.
 
Sen kan jag berätta att jag trivs super bra i min nya klass :D Är så sjukt glad att jag valde att gå om en år! Kan inte fatta att jag har gått runt och oroat mig i onöda under så lång tid.
 
Nu ska jag återvända till skolanarbetet. I eftermiddag har jag bara två lektioner kvar, matte och svenska! Slutar kl 15.20 :)
 

BADAT I PANKA!

Precis som det står i rubriken så har jag alltså badat i pankasjön nu på kvällen.  Jag och Vanessa tog en promenad upp till berget efter jag kom hem från stallet. Kan säga att det var väldigt kallt och detta filmades av Vanessa ;) Var tvungen att göra detta för en uppgift i skolan. Dock kommer ni inte får se filmen utan ni får nöja mer med denna bilden ;)
 
Dålig bild jag vet men detta är egentligen en film;)
 
Var ute i stallet i eftermiddags och kollade när Isabell red lambi på lektionen, och det gick mycket bra :)
Imorgon är jag helt häst fri då Isabell ska ta hand om L :) så då ska jag passa på att ta det lugnt!

nu

Precis ätit frukost och ska snart gå och byta om. Börjar 10.15 idag och slutar 15.50, alltså en lång dag! Måste dra direkt till stallet när jag kommer hem  och i kväll sen ska jag gå en sväng med en saknad vän :)
 

Bilder från fotograferingen :D

Här kommer bilder från fotograferingen idag :D Fotograf: Mathilda Lundh :) '
 

måndag

Första " riktiga" skoldagen idag. Fast riktig var den väl inte. Hade mest information under alla lektioner. Slutade kl 13.20 men följde med vissa i klassen på ett " uppdrag" berättar mer om det sen. I eftermiddag ska Mathilda fota mig och lambi:) Så bilder kommer komma upp på bloggen ;) Hinner jag sen efter så ska jag försöka rida :)
 
 
 

TDB

Sitter och kollar på TDB på dressyrtävlingar i höst! Funderar faktikst på om jag ska ta och anmäla mig till dessa tävlingar.
 
v.38 : Tidaholmsbygdens HästklubbTidaholmsbygdens Hästklubb
Lokal och Regional tävling i Dressyr ponny
 
v.41: Mullsjö Hästsportklubb
Lokal tävling i dressyr ponny
 
v.43: Mullsjö Hästsportklubb
Lokal tävling i dressyr ponny och ridhäst
 
 
 

26 augusti

Vart ute i stallet tjugi i tolv och tog in en blött lambi ;) Putsade och fixade lite saker innan Isabell och Albin kom :)
Först red Albin på Lambi och tyvärr så är han nog inte den nya Rolf-Göran Bengtsson hahahah;) Sen var det Isabells tur och det gick jättebra :) Tror bara att isabell behöver hitta L kanppar så kommer dom bli superbra tillsammans :)
 
Var hemma igen vid tre och vid halv fem tog jag cykeln upp till stallet och tog in Mysan o Lambi :) När jag var hemma igen fick jag dunder huvudvärk så var tvungen att kasta mig i säng. Nu är kl 18.50 och jag ska försöka gå upp en sväng.
 

Vill ha

Är väldigt sugen på att köpa ett par Veredus Carbon gel benskydd. Fast är dom verkligen värda priset ?:)
 
Fram: 1349 kr                                                                                        bak: 1199 kr

"I'll meet you at the altar

God morgon!
Har kollar lite på Breaking Dawn nu på morgonen och ätit frukost. Ska snart ta på mig och cykla ut till stallet för att göra Lambis lunchpåse. Sen blir det stallet igen. Annars har jag inte jätte mycket planerat. Ska försöka hinna med att gå en lång promenad och få lite pluggning gjord.
 

smögen

Är i smögen och just nu fiskar vi krabbor ;) har ätit på resturang och kollat i affärer hela dagen så nu skulle vi avsluta med lite krabbfiske innan vi ger oss hemåt igen :) i morse hade vi utsläpp av hästar och det gick riktigt bra :) även min mamma tog till sig mod och släppte ut ett flertal hästar :) I morgon ska inte jag rida utan då ska isabell och albin göra det ;) haha ska bli kul att se ;)

Just a dream

Varit ute i stallet med Isabell :) Red lambi på lilla ridbanan och hon var super fin :D Tog det ganska lugnt då hon fortfarande sätts igång ;) På söndag är det Isabells tur att rida L :) Tror dom kommer passa bra ihop:)
Nu ska jag gå in i duschen och sen se på film :)
 
Imorgon bitti har jag morgon utsläpp av hästarna och när jag är hemma igen ska vi åka till Smögen :D
 
 

Dagen

Skulle haft datakurs i skolan idag mellan 8-15 men redan vid 10.30 var vi klara, så vi fick gå hem! Gött ;) Nu ska jag och mamma upp till banken och sen till TK. I eftemiddag blir det att åka ut till stallet med Isabell :)
 

första ridpasset

 
 
 
Hovslagaren var ute vid fyra och fixade nya skor på L :) Skrittade sen ute på stora ridbanan i cirka 40 minuter :) Kan säga att jag har världens coolaste häst !!;) Här har hon stått i över två månader men ändå så är hon hur lugn som helst när jag rider igen, härligt :)) I morgon ska jag nog trava henne lite :)
 
nu ska jag gå ner och äta kvällsmat ;)
 
 

ingen lektion

Komm till skolan vid 10 och skulle ha spanska lektion, men den var inställd och det blev ingen engelska heller, så det var bara att sätta sig på cyklen igen och åka hem haha :) Nu tänkte jag ta och försöka plugga lite ;)
 
 

God morgon!

Hello :) Början inte första lektionen förrän 10.30 idag och sedan har vi ev, engelska sen slutar vi :) Låter ganska bra i mina öron ;) Ska försöka hinna upp till banken och granngården innan hovslagaren kommer. Hoppas även att jag hinner ta en ridtur idag ;)
 
 

glad tjej :)

Skolan började idag med att vi var på statsteatern och hörde på en föreläsning som var grymt bra. Det var en kille som hade en cp-skada som pratade om saker han hade lärt sig i livet! Kan säga att den föreläsningen verkligen påverkade mig och det var behövligt som jag har känt nu det sista. Detta kommer få mig att tänka om! Han hade också skrivit en bok som jag absolut kommer att läsa :)
 
När jag kom hem från skolan sa pappa att det skulle komma några och kolla på min mopped :) Och dom ville ha den, så dom köpte den på en gång :D Suuuper glad :D:D Fick ganska bra för den också och det var bara ett plus ;)
 
Var ute i stallet förrut och fixade hos Lambi och kollade en sväng på hoppträningen :) I morgon kommer äntligen hovslagaren och fixar nya dojor till L :) Så förhoppningsvis tar jag första ridpasset efter han har varit där :) Är super taggat på att sätta igång henne nu :D
 

This is me

Just nu är jag inne i en väldigt tuff period med huvudvärken och som ni kanske märker är det inte dom gladaste och positivaste inläggen här på bloggen. Anledningen till att jag skaffade blogg var att kunna skriva  av mig mina tankar och känslor. Mina dagar består av, smärta, smärta och åter igen smärta. Att ha huvudvärk varje minut, varje sekund, från morgon till kväll, dag ut och dag in, i över ett år tar på kraftena och framför allt psykist.
 
Att gå upp varje morgon är en kamp och aldrig är jag utvilad. Värken gör att jag aldrig riktigt kan slappna av. Samtidigt går jag runt med en väldigt oro både för huvudvärken, men även för allt annat i mitt liv som jag har svårt att klara av. Lambi är mitt allt och hon är den enda anledningen att jag faktiskt stiger upp på morgonen. Hade jag inte haft henne i höstas hade jag aldrig tagit mig igenom de svåra månaderna. Utan henne hade jag säkerligen legat i sängen dagarna igenom. Hon gjorde så att jag kunde på något sätt trots värken  hitta en vardag och hon är just nu den enda glädjen i mitt liv! Och det dödar mig att jag inte klarar av att rida och sköta henne som jag hade velat.
 
Den mesta av mig energi lägger jag på att kunna klistra fast ett leende på mina läppar. Jag har svårt att vissa mina känslor för andra och framför allt vissa att jag inte mår bra. När folk frågar hur jag mår har jag oftast svårt att svara. Det blir oftast svar som " det är okej" eller " jag mår sådär" istället för " jag mår så Jäääävla dåligt". Men min mun vill inte forma orden, det blir som klister på tungan. Det är jobbigt att inte kunna vara sig själv utan hela tiden behöva gå runt och låtsas vart man än är, i stallet, med kompisar,för släkten,i skolan. Jag har även svårt att berätta för mina föräldrar hur jag mår. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med ord för att kunna förklara!
 
Jag har alltid försökt vara den perfekta tjejen. Hon som har bra betyg, är duktig på det mesta och alltid glad. Men det har blivit allt svårare att spela den rollen. Jag vill vara duktig och göra alla tillsfred och jag vill göra mina föräldrar stolta, men det är svårt att hitta motivation och livsglädje när man mår så här. Det enda stället jag kan vara mig själv är här hemma, i mitt rum, framför datorn, på bloggen. Här är det enda stället jag faktiskt kan uttrycka mig hur jag egentligen mår. Många av er ser säkert mig le och vara glad, men låt er inte luras. Jag har fått frågan många gånger hur jag egentligen orkar med alltihopa och svaret är att jag har inget val. Jag måste kämpa vidare och jag får ta en dag i taget, men det betyder inte att det är lätt. Jag kämpar och kämpar för att klara av dagarna och det är på kvällarna det brister för mig. Nästan varje natt somnar jag med tårarna i ögonen.
 
Att vara stark betyder inte alltid att försöka vara glad och positiv i jobbiga stunder. Det kan faktiskt vara att istället våga erkänna att man inte mår bra och har det jobbigt! Det kan vara tilloch med svårare att erkänna!
 
Avslutningsvis måste jag säga att jag imponeras av alla ni som har det så mycket värre än vad jag har det och ändå så hittar ni hopp, glädje och livsnjutning. Ni är fantastiska!!

planer

Kommit hem från stallet för en stund sedan. Fixade allt hos Lambi, men städade även skåpet i sadelkammaren. Pratade med Isabell hur vi skulle planera upp för Lambi :) Tror det kommer blir jättebra :) Det är alltså Isabell som ska bli medryttare på Lambi :) Hon har själv haft ett flerta. hästar på ridskolan och är en rutinerad ryttare :) Lambi och hon kommer nog passa väldigt bra ihop :)
 
- Isabell och hennes gamla ponny Amie :) Kolla in hennes blogg här :)

It´s not easy

Då var andra skoldagen avklarad. Började kl 08.30 med morgongympa som jag inte var med på och resten av dagen var det slaget om Ållerberg, någon slags femkamp.
 
Vaknade i morse med världens huvudvärk. Var precis så jag klarade att gå upp! Känner mig som ett känslomässigt vrak.. Det är jobbigt att behöva behöva gå runt och låtsas må bra och vara glad framför alla nya klasskompisar, när hjärnan spränger och jag bara känner mig för att gå hem och dra täcket över huvudet! Har verkligen kommit in i en skit period med huvudvärken.. Kan jag inte få lite medvind någon gång tack!! Vill verkligen klara av skolan!! Är så trött och vet inte hur länge jag kommer att klara detta. Vissa dagar är dagar är hoppet på topp och andra dagar i bott, idag är det en sådan dag.
 
Nu ska jag ta det lugnt en sväng innan jag cyklar ut till stallet. Tänkte se på Isabells ridlektion och sedan ska vi prata om hur vi ska göra med Lambi :)
 
Hörs sen :)
 
 
 

KSS

Första skoldagen är över och jag kan faktiskt säga att det känns änså länge riktigt bra med den nya klassen :) Lycka! Har varit orolig för denna dagen i över ett halvår och det blev bättre än vad jag hade trott. Det kändes inte som jag var äldre än klasskompisarna utan jag smälte in rätt bra haha ;) Sen är vi ganska många fler än vad vi var i NA11, men oftast så brukar någon byta linje;)
 
Fick sluta tidigare i skolan för att hinna med tåget till Skövde och när jag kommer ner till stationer ser jag att tåget har blivit försenat! 14.17 skulle det gå igen och min läkartid var 14.15. Fick kasta mig på telefonen och ringa farfar som fick köra mig istället.
 
På KSS så satt vi mest och pratade med läkaren. Han frågade massa frågor som vanligt ^^ som egentligen inte har något mer min huvudvärk att göra! Vilket jag stör mig ordentligt på. Gjorde också neurologstatus och sedan pratade vi vidare. Läkaren ska nu prata med sina kollegor i Göteborg och sedan får vi se vad som händer. Eventuellt blir det att jag ska göra en ny MR på huvudet.
 
Nu har jag någon otrolig huvudvärk, så ska gå och lägga mig om jag ska ha någon chans att gå till skolan i morgon!
 
God natt ;)
 

Lambi

Idag när jag och Pernilla var ute och skulle ta in L ser vi att både hon och Mysan springer runt i hagen. Båda två är jättesvettiga och helt slut! Antaligen så har dom hållt på i flera timmar. När vi sedan ska försöka gå in och fånga L låter inte Mysan oss gå nära henne, utan försöker gå på oss. Lambi och Mysan har gått tilsammans förrut, men nu verkar det som det inte går längre. Det känns inte rätt för någon av hästarna att ha det så här och därför bestämde vi att splittra på dem. Så nu går Lambi ensam i en annan hagen, fast hon har självklart hästar brevid henne.
 

Schema

Så här ser mitt schema ut första veckan :) Helt ok :)
 
 

stallet

Ska gå ut till stallet igen tillsammans med Pernilla och släppa in Lambi :)

Sista dagen på sommarlovet

Gick upp vid halv nio idag och tog en promenad ut till stallet. Tog av L täcket, mockade, fixade hö påsar och fyllde på vatten. Åker upp i eftermiddag och går en promenad med henne. Hon har tappat en sko så får vänta tills hovslagaren kommer i början av veckan, sen kan jag äntligen sätta igång Lambi :)
 
I morgon börjar skolan igen och det känns väldigt tungt! För mig är det jobbigt att behöva gå om ett år. Att veta att jag egentligen skulle ha börjat tvåan nu, men istället börjar jag ettan igen.. Kommer antagligen bli jobbigt att se mina " gamla" klass gå vidare och veta att jag skulle gå i den klassen. Vill bara ta mig igenom gymnasiet snabbt!
 
Nu ska jag ta och plugga lite ;) Lika bra att komma igång dirket hah;)
 

Det okända

Varit hos Pernilla i kväll, och vi har sett på tv-serien  Det okända :) Älskar att se sådana program och det är sjukt fasinerande. Jag tror att det finns folk som dör och sen lever vidare på något sätt som ande. Vad tror ni ? Finns det övernaturliga saker eller har allt sin förklaring ?
 
 

Lambi hemma :)

Nu står äntligen Lambi åter på ridskolan igen, och hon har både blivit duschad och friserad :) Dock har hon tappat en sko, så får vänta med att börja rida igen tills den är påslagen;)
 
Sen fick jag en överraskninga av bästa Pernilla :) Det var ett såååååå fint dressyrschabrak!!!:D:D Kommer passa Lambi otroligt bra :D:D Tack så hemskt mycket!!<3<3 Kan knappt vänta tills jag får rida med det ;) hihi
Bild kommer upp snart ;)
 
 
 
 

Lambi hemma :)

Nu står äntligen Lambi åter på ridskolan igen, och hon har både blivit duschad och friserad :) Dock har hon tappat en sko, så får vänta med att börja rida igen tills den är påslagen;)
 
Sen fick jag en överraskninga av bästa Pernilla :) Det var ett såååååå fint dressyrschabrak!!!:D:D Kommer passa Lambi otroligt bra :D:D Tack så hemskt mycket!!<3<3 Kan knappt vänta tills jag får rida med det ;) hihi
Bild kommer upp snart ;)
 
 
 
 

hämta hem Lambi :)

Snart ska vi åka och hämta Lambi :) Kan knappt vänta hihi ;) Hon har haft det bra på sommarbetet, men nu ska det bli skönt att få henne till ridskolan igen och gå tillbaka till de vanliga rutinerna :)
 
 

Kvällen

Så nu var hö:t hämtat och nu saknas bara hästen ;) Sitter på altanen och kollar när pappa grillar ( vilket liv va^^ haha) I kväll ska jag och syrran ha lite myskväll med film tittande som lite avslutning på sommarlovet :)
 
I morgon blir det stallet största delen av dagen:) Lambi ska hämtas och när hon är tillbaka på ridskolan igen så ska hon duschas och manen ska bli klippt :) Tur att jag har min hästfrisör pernilla som kan hjälpa mig haha ;) Sen ska jag och pappa fixa i ordning i min nya sadelkammare. Har bytt sadelkammaren så behöver sätta upp nya hyllor och sånt ;) Kvällen kommer sedan spenderas med världens bästa pernilla :D Blir nog en riktigt bra dag :)
 

Mitt bästa köp

Mitt bästa köpt någonsin ( förutom Lambi då ;)  är även det hästrelaterat. Det är mina stigbyglar Sprenger Blow Balance. Jag köpte dom på Göteborgs horse show 2010 för cirka 1700 kr. Kom ihåg att innan jag köpte dom var jag väldigt osäker på att lägga ut så mycket pengar för ett par stigbyglar, men kan säga att jag inte har ångrat en sekund att jag köpte dom.
 
Stigbygelplattan är väldigt bredd vilket gör att det blir bra grepp och stöd för foten. Sen är stigbyglen lite skruvad och det gör att om man skulle tappa stigbyglen så är den lättare att få tag på! Men det absolut bästa av allt är att när man trampar ner hälen så sviktar stygbygelplattan med. Detta gör att knäna inte tar så mycket stryck då man slipper att sitta och trycka ner hälen.  ( som ni kan se på bilden nedan, Obs det är en annan stygbygel) Så har du problem med knäna ska du absolut skaffa dig ett par sådana! Sedan jag köpte dom här har jag inte haft ont en enda gång!  5/5 I betyg ;)
 
 
 
Så här står det om dom på www.henrikssonridsport.se
 
BOW BALANCE
Sprenger, Bow Balance
som är en optimalt balanserad stigbygel givetvis med System-4
och en extra
bred stigbygelplatta för extra komfort och balans.
System 4, innebär att
stigbygeln är rörlig och flexibel i fyra olika riktningar,
detta samt det
speciella gummit i plattan som är stötuppfångande skonar ryttarens leder och
ligament.
Det ger dig även en förbättrad skänkelposition tack vare sin
följsamhet.
Den böjda bågen samt System 4 gör att du lättare kommer ur
stigbygeln vid avfallning.
Den är även designad för att lättare kunna nås om
du tappar stigbygeln.
Det finns en höger och en vänster stigbygel, de är
märkta med L (vänster) och R (höger).
Det absolut senaste inom stigbyglar
från tyska kvalitetsmedvetna Sprenger.
Antrazit.
 

stan

Varit i stan och fixat mappar och block till skolstarten. Känns jätte konstigt att börja om ettan. Men förhoppningsvis så blir det bättre detta året:)
 
I eftermiddag ska vi åka och hämta hö till lambi och i morgon förmiddag tar vi äntligen hem henne :D
 
 
- Min fina bambi <3

Nobody Knows

Varit ute och gått till stallet mer Pernilla och Miccro i det fina vädert :) I dag har jag annars inte gjort så mycket. Suttit på altanen och försökt läsa ur en bok som ska vara utläst still skolan börjar.. Men glöm det. Fick fruktansvärt ont i huvudet av att behöva läsa. Detta skrämmer mig riktigt mycket, för vet verkligen inte hur det ska gå nu när skolan drar igång igen..
 
I morgon åker vi och hämtar hem hö till Lambi. Dock kan vi inte hämta henne förrän på lördag, då jag inte har någon som kan följa med och hjälpa mig.
 
Nu ska jag ta och vila en stund. Blir väldigt jobbigt att ha sådan här huvudvärk i värmen.
 

Nytt i garderoben

I lördags när vi var i Skövde och shoppade fick jag med mig den här tröjan hem från Bikbok. Fast köpte två, en i vit och en i svart :)
 

God morgon :)

Godmorgon :) Tänkte gå ut och sätta mig på altanen och sola när det är så fint väder:) Man måste passa på ;) Annars är jag helt själv hemma idag. Mamma jobbar och de andra har åkt iväg och fiskat. Ganska skönt att ha hela huset för sig själv haha ;)


Kingsland

Ni har väl inte missat att Kingsland släppte sin vinter/ höst kollektion idag ?:) Flera snygga nyheter :) Ni hittar dom här: www.kingsland.no
 

Ikea

Kom nyss hem från Ikea :) Mamma slutade tidigare idag så då åkte jag, mamma, Mathilda och Pontus iväg:) Köpte inte något specielt. Det blev några krokar och Ikeapåsar ;) Glad nyhet är att vi har fått tag på Hö till Lambi, så nu kan vi hämta hem henne på fredag äntligen :D:D
 
Sen har jag fått en ny tid till KSS på måndag! Eftersom inte huvudvärken har blivit bättre utan nästan sämre, så måste något göras! Ska bli intressant att se vad dom säger.
 
Nu ska jag se på film :)
 
- jag och syrran

Aspö 2012


15 Augusti

Hello :) Planen var att vi skulle hämta hem Lambi nu på förmiddagen men vi har inte fått tag på något hö, så därför får vi vänta, bläää.. Ville verkligen ta hem henne idag !!
 
Är ganska trött efter dagen på Liseberg, så ligger i sängen och ser på Andra Avenyn ;) Åker nog ut och cyklar en sväng med pernilla senare :)
 
 

Liseberg

 
 
Idag har jag tillbringat dagen på Liseberg tillsammans med Farfar, Farmor, Mathilda, Pontus och Linn :) Dock får jag inte åka några karuseller alls så fick därför hålla farmor sällskap och bara titta på ;) Nu ska jag se ett avsnitt på Andra Avenyn sen ska jag sova! :)
 
 

tro på er själva !

Idag om exakt en vecka dra skolan igång och det är med blandade känslor. Skilland från förra året är att jag är starkare i mig själv. Att vara sjuk är inte alltid negativt! Jag har börjat att tro mer på att jag klarar av saker. För tolv månader sedan skulle jag aldrig tro att jag skulle klara av att leva med den huvudvärken. Kommer ihåg väldigt väl när jag var på utvecklingssamtal och vi började inse att den huvudvärken jag hade inte var normal och att något var fel. Då hade det gått två månader och jag tänkte " jag klarar inte en dag till med den här värken" Ändå står jag här tio månader senare.
 
När jag var som sjukat lång jag hemma i sängen i flera veckor. Det var knappt att jag kunde gå upp överhuvudtaget. Fick väldigt mycket tid att tänka och en dag insåg jag att så här kan jag inte leva. Jag kan inte ligga här i sängen och se mitt liv flyga förbi. Började fatta att huvudvärken kommer nog inte försvinna inom de närmsta månaderna. Bestämde mig istället för att försöka hitta tillbaka till vardagen igen. Det var väldigt tufft, men jag klarade även det! Självklart har det varit både pykist och fysiskt jobbigt och det har funnits tusentals studer jag var varit redo att ge upp. Jag har lärt mig att tro på min egen känsla. Under året som har gått har jag fått stå upp för mycket skit. Läkare, lärare, vänner som inte har trott mig angående huvudvärken. Kan säga att jag fick höra en del kränkade saker. Vilket fick mig att tillslut undra om jag inte var pyksisk sjuk och inbildade mig själv alltihop. Men allt det här har gjort mig till den personen jag är idag. Jag är långt ifrån frisk, men bara att veta att en dag blir jag frisk är en enorm lättnad. Detta kommer inte vara för alltid! Och framför allt att jag motbevisade alla som hade fel om mig! En sak är säker. När jag blir frisk kommer jag inte bryta ihop för små saker.!! Jag får se det på detta sättet. Ibland behöver man motgångar för att stärka sig själv!
 
Till hösten kommer jag få en stor utmaning, men jag vet att jag kommer att klara det, på ett eller annat sätt! Jag ska klara av att gå i skolan, rida och ta hand om Lambi men även börja träna på gym. Detta kommer bli grymt tufft med tanke på att jag har huvudvärken! Men jag SKA KLARA DET! Som tur har jag underbara vänner och familj som kommer vara där hjälpa och stötta mig. Ni är guld värda!
 
Det som gör mig riktigt ledsen är att jag har fått höra från en del att " du ser inte sjuk ut" och ja jag vet detta! Och det är medvetet. Jag gör allt för att inte se dålig ut! Försöker sminka mig så fräsch som möjligt och lägger på ett leende på läpparna. Istället för att  se ut som en zombie med en ledsen min på läpparna för det är så jag känner mig. Jag vill inte att folk ska märka att jag är sjuk och tycka synd om mig. Har länge tänkt på" varför vissar jag inte hur jag mår" och svaret är väl att allt blir så verkligt! Det känns så overkligt att jag har en sjukdom och det är fortfarande svårt för mig att förstå. Det är som om det inte vore mitt liv. Samtidigt blir det lättare att tänka framåt och positivt om alla runt mig också gör det! Ett skratt kan få en må mycket bättre i själen :) För varför skulle jag låtas vara sjuk?  Huvudvärk kan man inte se på samma sätt som om man hade värk i ett ben. Kan säga att det gör väldigt ont att höra när man varje dag sliter för att hålla humöret uppe och sen kommer någon och lägger en sådan kommentar!
 
. Det jag ville framför med detta inlägget var att TRO på er själva och eran självkänsla! Låt ingen få er att tveka på erna egen känsla! Stå upp för er! Och att ni klara mer än vad ni tror! Jag LOVAR!! Tänk positivt och när det uppstår en svacka i livet behöver det inte alltid innebära något dåligt i längden! Den gör er starkare ! // Emelie

life

 
                      no one said it would be easy just that it would be worth it

promenad

Hängde med pernilla ut på en promenad ut till stallet i förmiddags :) Hon skulle på möte så då fixade jag iordning Lambis box. Nu har jag nyss ätit och ser på Andra Avenyn. I eftermiddag ska jag och Hanna dra till körskolan och anmäla oss till en introductionskurs. Skulle egentligen gått kursen förra hösten, men när jag inte mådde så bra var det ingen ide. Men nu så :)
 
 
 

Någon?

Någon som har lust att följa med ut på en promenad i kväll ?:)

Dyon

Har funderat länge på att köpa ett nytt träns till Lambi, fast har inte hittat något jag verkligen vill ha tills nu. Hittade detta Dyon tränset som verkar väldigt bra och snyggt! Får se det kanske blir ett sådant ;)
 
 
Bilden tagen från: www.skarahastsport.se

Snälla bli min

Tog en välförtjänt sovmorgon idag :) Huvudet känns något bättre, så ska försöka plugga lite. Annars har jag inte så mycket mer planerat för idag ;)
 

sova snart

 
 
 
Gick upp vid 10 i morse och följde med mina föräldrar till berget och gick en promenad på berget! Stannade på Jysk på hemvägen och köpte saker till mitt nya " skåp" i sadelkammaren :) Åkte sen upp och kollade till Lambi som fortfarande är på sommarbete. Ni ska bara veta vilken mage hon har haha ;) Åt och fixade till oss när vi var hemma igen och sen vidare till Skövde. Köpte två tröjor på Bikbok, bild kommer sen ;) Väl hemma igen var det bara att byta om och åka vidare till mina kusiner :) Nu är klockan 01.09 och vi kom precis hem :) Ska se ett avsnitt på Andra Avenyn, sen blir det sängen :)
 
God natt // Emelie
 

Hahah

 
hahah.

The typical tonåringar

Bara för att det är sant haha;) Nattunderhållning ;)
 
 
 
 

10 augusti

Tog en promenad till stallet förrut :) Pratade med Clara och andra stalltjejer:) Mår så bra av att få komma ut till stallet:) Har även varit och tittat till Lambi som har blivit väldigt tjock haha;) Men på måndag ska hon få komma tillbaka till ridskolan. Nu ska jag äta och sen blir det film :)
 
Idag har jag även lagt ut min moppe på blocket. Någon intresserad ?;)

HV POLO

En STOR HISS är att Hööks har fått in massa Hv polo grejer, för både häst och ryttare. Hv polo har blivit allt större den sista tiden, och man ser på tävligar att fler rider med deras schabrak :)
 
Här kommer några av nyheterna :)
 

Vad jag vill bli när jag blir stor

I frågestunden fick jag frågan: Vad vill du bli när du blir stor? 
 
Ja det är en väldigt bra fråga. I nästan hela mitt liv har jag velat blir veterinär eller läkare. Vet inte riktigt vad det har kommit ifrån men har alltid velat hjälpa djur och människor. Har tyckt att det har verkat spännande. Men sen Lambi blev skadad har mitt intresse för att bli veterinär minskat. Höll nästan på att svimma när hon skulle sy ihop Lambis ben, haha så då märkte jag att detta är nog inget för mig.
 
Sedan dess har min plan varit att utbilda mig till läkare. Intresset för det har även ökat nu när jag har varit sjuk själv och när jag har varit en del på sjukhus. Det verkar vara ett spännade yrke, men inte helt lätt heller. Man måste vara skärp och intresserad av att försöka hjälpa människor, annars är det nog svårt. Nu när jag var sjuk och läkarna i början inte hittade orsaken till huvudvärken så " forskade" jag och pappa lite själva. Jag var inne mycket på google och läste om massa olika saker som kunde orsaka huvudvärk. Ärligt så tyckte jag det var väldigt intressant. Kunde sitta upp hur länge som helst och läsa. Det var då jag kände att läkare är något jag kan tänka mig bli. Samtidigt har jag mött läkare som har varit riktiga idioter som inte verkar intresserade alls och inte vill lägga ner någon extra energi för att hjälpa. Då har jag tänkt " jag ska bli läkare och till skillnad från vissa läkare ska jag hälpa mina patienter"
 
Det senaste halvåret har ett nytt yrke hoppat upp i huvudet och där är arktitekt/ designer. Jag har alltid tyckt och att planera och rita och jag har ett " öga" för form och bild. Ofta är det så om vi ska göra något med huset, eller något annat så brukar pappa fråga mig vad jag tycker istället för mamma ;) haha. Som när vi planerade att göra en inglasad altan så var det jag och pappas som bollade med ideer. För någon månad sedan funderade jag på att till och med byta till Teknik istället för Naturvetenskap. Så detta intresset har växt mer med tiden.
 
Ja alltså just nu vill jag blir antingen läkare eller arktitekt/ designer. Men antagligen så hinner man ändra sig hundra gånger om. Det blir att vänta och se helt enkelt vad som händer ;)
 
 

9 augusti

Precis ätit mat och nu ligger jag i sängen och kollar på Jersey Shore. Mår inte bra idag heller så får titta film istället;) Borde egentligen plugga till ett prov och göra klart en inlämning, men det går inte nu.. Smart Emelie att spara allt till sist -_- haha.
 
Får se om jag orkar gå ut på en promenad senare:)
 
 

lambada


varför?

Varför just nu under sommaren? Hur ska jag fixa allt när skolan börjar? Kommer jag verkligen klara av att gå i skolan? Måste jag bli tvungen att välja bort något? När kommer jag bli frisk?
 
Dom här frågorna snurrar runt i mitt huvud ständigt och håller mig vaken om nätterna! Vet inte vad jag ska ta mig till längre. Är så trött och ledsen på att huvudet har krånglat så mycket under sommaren. Trodde att jag skulle kunna få vila ut och ha samma ny energi till skolan börjar, men det verkar nästan bli tvärt om..
 
 

Göteborg next ;)

Tittat på filmen The hunger games nu på morgonen:) Riktigt bra kan jag säga och absolut värd att se !!:D Nu har jag precis fixat klart mig och ska åka till Göteborg  :)
 
Ha en bra dag :)
 

Innocence

Var uppe i morse och gick med pernilla :) Sen har jag slappat till kl 15 då jag åkte upp till stan med farmor:) Klockan 18 var det möte i stallet och nu ligger jag här med väldig huvudvärk...  Vill bli bra nu så jag kan ta hem min älskade häst!<3
 
 
 

Innocence

Var uppe i morse och gick med pernilla :) Sen har jag slappat till kl 15 då jag åkte upp till stan med farmor:) Klockan 18 var det möte i stallet och nu ligger jag här med väldig huvudvärk...  Vill bli bra nu så jag kan ta hem min älskade häst!<3
 
 
 

Sweet home :)


solar

Har varit ute och solat en sväng och snart ut igen :) Här har det åskat hela natten, men det var väldigt coolt att se. Satt uppe och kollade när blixten slog ner i havet;) Stugan ligger precis brevid havet så här åker båten Stenaline förbi i mellanåt!
 
Igår solade vi hela förmiddagen och på eftermiddag tog vi bilen och åkte till Tingsryd där David skulle köpa ny hockeyutrustning. Stannade också en sväng på Börjes, men jag köpte bara ett flygsprej till Lambi :) Sen släppte vi av mamma vi busstationen eftersom hon skulle åka hem o jobba "/ Var tillbaka på ön vi 21 tiden och då spenderade jag kvällen med att kolla på Jersy shore hah;)
 
Nu ska jag gå ut igen :) Hoppas ni har det bra där hemma :)
 
 

1 augusti

Idag tog jag och Anton cyklarna och åkte på upptäktsfärd runt ön haha. Ja det sägs att det är 1 mil runt ön fast jag och Anton cyklade nog närmare 2. Hittade inte riktigt alla vägar och fick cykla fram och tillbaka lite  hah;) Men det är en otroligt vacker och tyst ö. Hit ska man verkligen åka om man vill koppla av. Resten av förmiddag har jag legat i trädgården / intil havet och solat!:) Här är det jättefint väder men klarblå himel och ungefär mella 20-25 grader :) Nu ska vi snart äta och sen får jag hittar på resten av dagen ;)
 
Hoppas ni har det bra ! :D
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!