tränat :)

Varit och kört ett Cxworx pass på Tk och nu är jag helt slut ;) Men det är skönt när man har gjort det! I morse var jag och pernilla ute i stallet och red. Det har inte känts så bra mellan mig och Lambi det sista så jag ville gärna att Pernilla skulle rida och ge sin åsikt! Det jag ska göra nu är att byta bett och se om det blir bättre :)
 
Var ute i stallet förrut och tog in lambi samt fixade klar det sista :) Därefter tog jag en promenad hem :) Ska hoppa in i duschen nu och sen blir det plugg. Huvudet värker som attan, så får se vad jag får gjort!
 
 
 

Kingsland

 
Detta köpte jag på Charlies igår :) En Kingsland väst och en Kingsland tröja :)  Jag är en lyckligt fattig tjej haha ;)
 
 
 

grym!

Kvällen igår kan beskrivas med ett ord GRYM! Tack alla som gjorde kvällen så bra :)) Även om jag hade fruktansvärd huvudvärk så hade jag väldigt roligt :) Först var det förfest för alla som går natur i ettan, tvåan och trea, och sen drog all ner till Dagnys :)
 
Igår eftermiddag tog jag tåget ner till Jönköping. Kollade lite i affärer på stan innan mamma hämtade upp mig och vi drog till Charlies :) Det är rea nu under helgen så jag var tvungen att åka dit och kolla :) Och jag åkte inte dit i onödan då jag fick med mig två mycket bra saker hem ;) Bild kommer upp senare :) Extra roligt var att få ha lite ensam tid med bästa mamma <3
 
I morse tog jag sovmorgon till 11, väldigt skönt :) Gick upp och åt frukost och sen drog jag till Albin för att hålla Isabell sällskap , haha :)
 
Nu ska jag ta på mig ridkläderna och cykla ut till stallet :) Ikväll blir det ett pass på Tk :)
 
 
 
Vad tror ni det är ?:)

JH

En vara som har blivit populärare är det kombinerade täcket. Nu har även JH gjort det sådant täcken. Skulle absolut kunna tänka mig att köpa ett sådant! smidigt med 3 täcken i ett :)
 
Vad tycker ni ?:)
 

kvällen

Sitter här framför datan och rensar tankarna. I morgon blir det en full spekad dag men skolan ev. jönköping och sen ålle. Har verkligen längtat till Ålle och nu när det äntligen är dags, jo då blir huvudvärken värre! Skräll? Inte direkt. Hoppas verkligen att jag klara att gå, för just nu känns det inte så :(  Vill också kunna gå ut och ha roligt med mina kompisar och slippa den här j*vla värken! Den tar verkligen all glädje ifrån mig.
 
Nu ska jag i allafall gå ner och hoppa in i en varm dusch <3
 
jag o syrran

Each step ..

Varit på TK en sväng och tränat. Först blev det 30 min på Crosstrainern och sedan mag och ryggövningar i 30 min.
 

It´s like this

Isabell hoppade Lambi för Frida igår och det verkade ha gått bra :) Jag hann inte se hela då jag hängde med till Töreboda och kollade när brorsan spelade match :)
 
Idag skulle jag gått upp tidigt för att träna, men huvudet värkte för mycket så jag bestämde mig för att ta sovmorgon. Tänkte försöka gå till gymmet i eftermiddag sen istället! Vet inte riktigt varför huvudvärken har blivit sämre igen,, antingen beror det på träningen eller att det bara är en sådan period just nu. Men ska i allafall fortsätta att träna ändå så får vi se om det blir bättre.
 
Ska åka en sväng till farmor sen och ikväll blir det lite plugg. Har flera böcker som ska läsas ut, så det är lika bra att börja!
Hoppas ni får en bra dag :)
 

12.01

Sitter i Cafeterian och pluggar. Har min långa håltimma dag mellan 10- 13.25 :) Vaknade i morse med samma huvudvärk som igår ... Skräll. Ska försöka överleva de två sista lektionerna och sedan gå hem och lägga mig! Får se om jag sen i kväll följer med och kollar på hockey.
 
I morgon är vi lediga :D Underbart! Jag ska i allafall klippa lambi! Och sen ska nog Isabell hoppa henne ? Ska också försöka göra alla läxorna så jag slipper göra något över helgen!
 
 

It´s killing med

Har haft fruktansvärd huvudvärk idag! Skolan gick katastrof dåligt, eftersom jag inte fattar någon när det värker så. Det känns som hela hjärnan blir blockerad. Lyckades i allafall överleva alla lektionerna. Pallar verkligen inte ha det så här..
 
Var ute i stallet en sväng och kikade när Isabell red dressyrprogram och dom vann ;) haha kanske ska du bli dressyrryttare istället ?;) Nu borde jag egentligen plugga, men är helt slut så får se om det verkligen går.
 

No excuses !

varit på TK nu på morgonen och kört 30 min kondition och sen Cxworx! :) Kan säga att det känns både i kroppen och i huvudet nu! Ska kasta i mig frukost och sedan cykla till skolan :)
 

!

Har fruktansvärd huvudvärk, antagligen har det blivit för mycket det sista. På gymmet gick det ganska bra men tyvärr inte ridningen. Huvudet pulserade så att jag inte kunde koncentrera mig..  Hoppas verkligen inte det blir värre!
 

Klippmaskin ??

Spanskan inställd för typ hundrade gången, fast ska inte klaga. Det är ganska gött med rast ;) Har sista lektionen snart som är fysik. Direkt när jag kommer hem ska jag till gymmet och köra styrketräning och därefter blir det stallet :) Funderar på om jag ska ta en ridtur på berget idag när det är så fint väder :)
 
Går bara måndag, tisdag och onsdag denna veckan med " vanliga lektioner"  eftersom vi är lediga på torsdag och fredag ska klassen till Dalenium :) Sen måste jag klippa Lambi i veckan, hon börjar se ut mer som en björn istället för häst ;) Någon som kan tänka sig att låna ut sin klippmaskin eller hjälpa mig att klippa ?:DD Min maskin är helt kass så den går inte att klippa med längre "// Men i så fall hör av er :)
 

a good day

Det var en trött Emelie som var på gymmet i morse :) Körde styrketräning + kondition och det gick bra. Går kvällen spenderades hemma hos Pernilla och vi kikade på Avatar :) Grym film, fast lång haha ;)
 
Idag förutom att jag har varit på gymmet har jag lunchfodrat hästarna i stallet och varit en sväng i Skövde med fina Isabell :) Vi gick runt och kollade i affärer och snackade extremt mycket haha ;) Kan säga att vi är rätt duktiga på det ;) Kom nyss hem och nu ska jag fixa lite med datorn och läxor! Är ganska trött och sliten efter denna helgen och huvudetvärker så det blir en lugn kväll! Hade egentligen tänkt att rida nu men känner inte att jag orkar så då får L vila :) Bästa mamma och Mathilda tog hand om Lambi så jag slapp åka ut nu!
 
I morgon blir det skola mellan 8.00 till 13.20 sen gymmet och tillslut stallet :)
 

shoppat

Drog till skövde med familjen istället och shoppade :) För min del blev det nya träningsskor,  träningsbyxor och en träningströja :)

Is it really like this ?

- They sad that life i not going to be easy. But is it really this hard?

12.04

Varit ute och fixat några ärenden med Pernilla nu på förmiddagen :) Planerna idag är att jag ska rida Lambi och sen blir det kanske en sväng till Skövde en sväng med mamma :)
Hinner jag blir det kanske en sväng på gymmet :)
 

texten talar

Måste börja detta inlägg med att tacka alla ni som har berömt mig för mitt inlägg " När rädslan tog över". Det betyder väldigt mycket när man är i en sådan situation som jag! Att veta att det finns så mycket folk som tror på en och stöttar mig känns underbart <3  Ni får mig att kämpa vidare <3
 
Dagen annars har faktiskt varit bra :) Lambi var såååååå fin idag :D Helt amazing <3 Har den senste veckorna inte alls känts bra för mig och L, men i dag släppte allt och det var riktigt länge sedan det gick så bra <3 Skulle kunnat rida hur länge som helst! Kändes så skönt att vara i stallet, kanske för att de flesta nu vet hur jag känner mig och jag behöver inte låtsas längre. Gick runt där och njöt av att få vara där :)
Nu när jag inte har hand om lambi alla dagar inser jag verkligen hur mycket hästarna betyder för mig och det räcker att jag inte är där en dag så saknar jag det!
 

You are my life


gymmet

Varit på gymmet ny på morgonen och kört 60 min på crosstrainer :) Nu ska jag duscha och sen upp till stan med pappa :) Idag blir det att vara med Pernilla och plugga :) I kväll blir det nog ett till pass på gymmet :)
 

Onsdag

Idag är det en trött och arg tjej som kommer hem från skolan! Varför kan inte lärare stå för vad dom säger?:@
Får väl gå ut på en promenad sen och få ut min ilska. Någon som har lust att följa med ?(A) Annars har jag plötsligt massor med läxor som ska göras, men som tur är jag ledigt i morgon, så hinner ta igen det då :)
 
Idag blir det igen träning på TK men i morgon kör jag ett budypump pass :)
 

eftermiddagen/ kvällen


Efter skolan åkte jag till Körskolan och fixade synintyg så nu ska alla papper skickas tillbaka och sen kan jag äntligen börja övningsköra :D Vid fyra åkte jag ut till stallet och pratade med Isabell :) Kollade även på letionen och det gick super bra :) Sen stog jag och Melinda och pratade väldigt länge! Men det är extremt skönt att kunna prata med någon som förstår en :)
 
Var hemma vid 19.50 då jag kastade på mig nya kläder och cyklade upp till ishallen :) Kollade dom två sista periodena och tyvärr förlorade Falköping i straffar mot Töreboda :(
 
Imorgon har jag inte träning in planerad. Måste ta det lugnt nu i början så jag verkligen kommer att klara detta.
 

CXworx

Var på Tk 07.30 i morse och körde konditionsträning i 30 min, därefter var jag med på CXworx passet! Kan säga att jag är helt slut, haha ;) Nu vidare till skolan ;)
 

När rädslan tog över

Detta är något jag aldrig har skrivit om på bloggen och det är få personer som vet om det. Jag har länge hållt det inom mig och undvik att ta upp det här, men samtidigt är det en stor del av mitt liv. Den här bloggen handlar om mig och mitt liv och det känns inte som jag är ärlig när jag undiker det.
 
Detta är en lång historia men jag ska försöka göra den kort. När jag gick i nollan på dotorpskolan ramlade jag ner för en klätterställning och slog i huvudet. Slaget tog olyckligt viss illa och den delen av hjärnan det att " personliga" sitter fick sig en touch. Detta gjorde att i samma ögonblick som det hände blev jag personlighets förändrad. Får vara en glad tjej som aldrig var rädd för något, blev jag livrädd för allt. Jag var livrädd att det skulle hända mina föräldrar något vilket gjorde att jag ständigt var med dom. Första halvåret fick mina föräldrar vara sjukskrivna med mig och jag fick skolas in ingen. Jag kan inte säga att jag minns jättemycket men jag har vissa tillbakablickar. Jag minns att pappa fick komma och vara med mig på rasterna. När jag gick i trean vet jag att varje matrast ringde jag min mamma för att se vart hon var. Kommer även ihåg att jag satt och skrek i grupprummet av panik för att jag var så orolig. Detta tog väldigt lång tid att övervinna och det var inte förrän jag började sexan allt var borta. Jag kommer aldrig glömma när vi var på läger då i sexan och jag för första gången sov borta med folk jag inte kände. Kan säga att det var väldigt jobbigt men känslan att jag klarade det var enorm!
 
I slutet av maj 2009 var jag i hjo på hopptävling med Dixi. Det var omhoppning i lagklassen och på tredje hindet tvärstannar Dixi och jag flyger av. Med huvudet river jag ner alla bommarna, jag tappar andan och slår även i höften och ryggen. Tyvärr fick jag en " tillbaka blick " på vad som hände när jag var liten och jag blev plötsligt livrädd att det skulle bli så igen. Sommaren går utan hästar och hösten kommer. Ridskolan börjar igen och hoppning står på schemat. Redan då insåg jag att jag hade blivit osäker och när lektionen verkligen gick åt helvete försvann allt mitt självförtroende och jag blev rädd. Självklart så kunde jag inte erkänna det för mig själv utan istället tänkte jag " ta en paus så kommer det bli bra igen". Snacka om att låta rädslan ta över och ljuga för sig själv. När jag tänker efter så visste jag redan då att jag hade blivit hopprädd. Men som sakt det var lättare att rymma för problemet än att ta tag i det.
 
Månaderna gick och tillslut fick jag reda på att jag skulle få en egen häst. Min allra största dröm skulle bli sann och självklart ville jag ha en riktigt hopp-ponny. Tankarna som snurrade i mitt huvud var då " om jag skaffar en bra hopphäst som aldrig stannar kommer rädslan försvinna " . Ja om det ändå hade varit så lätt. När jag skulle prov rida lambi och jag tog några språng gick det faktiskt bra och L var ponnyn jag sökte. Men när jag sedan hade köpt henne och skulle ha med henne på markarbetslektionen insåg jag hur hopprädd jag faktiskt hade blivit. Bara tanken på att hoppa 30 cm var fruktansvärd. Så klart lyckas jag ramla av och då var det kört. Ett tag var jag så rädd att bara behöva rida över bommar på marken var jobbigt!
 
Nu har det gått flera år och rädslan är lika stark idag. Jag klarar utan problem att rida över bommar men när hindren kommer upp över 30 cm tar det tvärstopp. Min rädsla har verkligen tagit över och jag HATAR mig själv att jag lät den. Min hopprädsla är kankse inte som andras, utan egentligen är jag inte rädd för att hoppa utan jag är rädd att ramla av och slå i huvudet och bli den personen jag en gång blev. Jag vet att jag kan slå i huvudet var som helst, men när jag ser hinder, ser jag istället mig själv när jag var liten, min hjärna har förkippat dom bitarna med varandra. Jag har under dom här åren försökt att övervinna rädslan och det har gått upp och ner, men jag har inte kommit över den! Det värsta är att jag skäms så otroligt, otroligt mycket för den. Jag skäms för att jag är så svag som inte lyckas och jag skäms för att jag är så mesig! Med tiden har jag inset att jag kanske inte kommer att komma över den och istället försöka " övertala" mig själv att det är dressyr jag vill hålla på med. Dressyren har jag ändå blivit intresserad av, men jag skulle ljuga om jag inte skulle säga att det var hoppningen jag vill hålla på med! Innerst inne vet jag att det är hoppning som jag tycker är roligast och har alltid tyckt!
 
Man kan tro att jag bara känner av hopprädslan när jag bara är i stallet med det är fel. Den förföljer en vart man en går och det finns ofta i mina tankar. Den här rädslan har förstör min sjävförtroende totalt men inte bara vad det gäller hästan utan i vardagen också. När man är rädd känns det som alla kollar ner på en och att man är en sämre person bara för att man är rädd. Det ör ofta jag inbillar mig själv att jag inte hör hemma i stallet och att folk kollar ner på mig. Ofta är jag i stallet med en klump i halsen för att jag känner mig så misslyckad. Det känns som om jag inte tillhör där.  För att trösta den känslan köper jag istället märkes kläder för att det ska kännas som jag passar in. Värsta smärtan av allt är när jag ser folk som åker ut på tävlingar och har roligt och veta att det kunde har varit jag om jag hade inte varit rädd.  Det är väldigt lätt att sitta här hemma och tänka " ne nu ska jag komma över rädsland" men när jag väl har hindret framför mig går det inte.
 
Jag VET att det inte kommer att komma en trollfe och göra allting bra igen. Det enda sättet att bli fri är att övervinna den själv. Men jag är för rädd för att släppa taget, för rädd för att släppa kontrollen! Men min högsta dröm är fortfarande en dag få uppleva den glädjen jag kände när jag hoppade! Jag kan säga att detta är inte lätt för mig att skriva och tårarna sitter i ögonvrån. Det är även jobbigt att veta att jag tar bort allt glädje för lambi bara för att jag är rädd, för jag vet ju hur mycket hon älskar att hoppa. Tyvärr har jag aldrig kommit över vad som hände när jag var liten och det har kostat mig en del.
 
Just nu vet jag inte vad som kommer att hända. Jag har funderat på att göra ett nytt försök igen med hoppningen, men jag vet inte. Dock så hände allt med min sjukdom när jag precis försökte göra ett ordentligt försök.
Men Vem vet kanske jag en dag lyckas? Jag hoppas det i allafall!
 
Sist måste jag också säga en sak. Den finns en tjej i stallet som har lyckats att kommer över sin rädsla för att rida. Jag tror att du vet vem du är! Jag vill bara säga det att du är min förebild. Varje gång jag ser dig och din häst och eran utveckling så ser jag fortfarande ett hopp att jag en dag också kommer över mig rädsla! Tack! <3
 
Det blev ett väldigt långt inlägg, men nu vet ni allafall sanningen bakom allt!
 
 
 
 

TK

Idag efter skolan var jag på TK och tränade mitt första riktiga styrketräningspass efter en väldigt lång tids vila :) Kändes väldigt bra, fast nu har jag ju såklart värre huvudvärk. Dock hade jag räknat med och det är nog så det kommer att vara. I bland måste man välja smärta för att kunna göra de saker man vill.
 
I allafall direkt efter träningen drog jag hem och åt och sen vidare till stallet. Red L i paddocken, men hon känns inte helt ok! Jag har svårt att sätta fingret på vad det e, men något är det som inte är rätt. Men ska pröva nu att ge henne B-vitaminer så kanske det blir bättre. Hon är också inne i en period där hon fäller, vilket kan ju vara en anledning.
 

kvällen

Läxorna är gjorda och hästen är inne. Nu sitter jag framför tv och bara tar det lugnt! Känner mig helt slut, och idag har huvudvärken verkligen tagit min energi. Så nu gäller det att ladda batterierna för ännu en skolvecka.
 
Har inte jättemycket planer för veckan mer än skolan, stallet och sen ska jag försöka träna fem dagar  :) Tänkte träna ett styrkepass direkt efter skolan i morgon innan jag ska upp till stallet :)
 
 
 
 
Denna outfiten hade lambi igår :) Det finfina blåa schabraket fick jag av pernilla :DD

morning

Dags att slänga på sig träningskläderna och ta en powerwalk ut till stallet för att lunchfodra hästarna :) Idag blir det att göra massa läxor så jag slipper dom i veckan sen ;) Pappa, David och Anton är i Karlstad och har varit där under helgen så här hemma är det tyst och lugnt ;)
 
Kvällen igår blev riktigt bra :) Dock blev det ju lite kallt framåt 23 tiden så då frog vi oss hemåt :)
 

ridpass

Red ett ridpass ute i paddocken, men dock var Lambi inte som hon brukar vara. Hon var trög och ville inte alls vara med. Kanske har hon träningsvärk eller bara allmänt trött. L får i allafall vila i morgon och så får jag se på måndag om hon känns bättre! Mathilda var med och fotade så bilder kommer upp i morgon! Här får ni ett smakprov ;)
 
 
 

1000 dagar kvar till studenten ;)

Hallå :) Håller på att storstäda mitt rum, rensar garderoben och dammar överallt. Så nu börjar rummet så normalt ut, haha ;)
 
Ska ut till stallet en sväng sen och rida :) I kväll blir det klassfest för NA12 då det är idag 1000 dagar kvar till vi tar studenten !!:D Haha det gäller att börja räkna ner i tid ;)
 

Ett nytt kapitel


Som ni kanske har läst här på bloggen så ska jag börja träna på Träningskompaniet. Har inte tränat ordentligt sedan jag blev sjuk för över ett år sedan och har saknat det mycket! Jag har alltid älskat att träna och gjort det i många år. Har varit en riktig löpare som har sprungit över en mil flera gånger i veckan. Dessvärre kan jag inte springa längre på grund av huvudet då synen försämras för mig, vilket leder till att marken börjar " gunga". Därför har jag bestämt att försöka göra ett försök på gymmet istället där jag kan påverka så att inte trycket i huvudet höjs för mycket.
 
Jag är en person som bryr mig om mitt utseende och alltid gjort.  Under många år har jag kämpat med att gå ner i vikt och våren 2011 kom jag en bra bit på väg till min drömvikt. Men så blev jag ju sjuk och fick sluta tvärt med träningen. Detta gjorde att jag gick upp i vikt igen och kom tillbaka där jag startade. Självklart var det jätte jobbigt och jag mår väldigt dåligt över det! Jag vantrivs med mig själv och har tappat allt mitt självförtroende.
 
Därför tog jag beslutet att försöka ta upp träningen igen ändå att jag är sjuk, för min egen skull. Denna gången ska jag inte låta något hindra mig och en gång för alla ska jag bli nöjd med mig själv. Det är en lång väg att gå och antagligen kommer den vara jobbigare för mig än för de flesta, men jag ska klara det! Jag vet att det kommer kosta blod, svett och tårar men det ska gå!
 
Därför hälsar jag er välkomna till en ny del av bloggen, Min väg till drömvikten.Jag kommer börja blogga om träning och kost. Hur jag tränar och vad jag kommer äta. Mina resultat kommer komma upp med tiden. Men detta är inte något man lyckas med på en månad utan en lång tid med hårt arbete! Jag hoppas självklart att ni kommer att vilja följa mig och min träning här på bloggen :) Så klart kommer jag fortsätta med att blogga som ja gjort tidigare också, om min vardag med lambi och skolan.
 
Dock kommer det dröja någon/några veckor innan jag kommer igång med träningen till 100% och destamma gäller kosten, så ni får vänta lite till ;)
 
 
 

home

Gym genomgången gick jättebra!:) Är sjuk taggad på att börja träna igen :) Hoppas verkligen att jag klarar detta med huvudvärken! Vi får hålla tummarna ;)
 
Direkt efter träningen åkte jag upp till Lambi :) Red ett dressyrpass i ridhuset och därefter putsade jag allt :) Duktigt va?;) Tog en promenad hem och nu sitter jag här :)
 

tråkigt väder ?


Slutat skolan för dagen och ska byta om till träningskläder och sen dra till TK för gym genomgång :) Därefter ska jag åka ut en antagligen en blött häst^^ Snacka om tråkigt väder vi har i dag! Får bli ett ridpass i ridhuset för våran del:) Tack gode gud för ridhus haha ;) Isabell har ridigt lambi båda dagarna på berget, så hon har fått ordentlig träning :)
 

torsdag

rubi
Fick sluta tidigare i skolan, me like ;) Har ätit och gjort lite läxor. Ska iväg till körskolan vid fem och ha den här utbildningen till 21. Som tur har jag både Hanna och Elin där så då blir det inte lika trökigt ;) I morgon är det fredag igen! Går så fruktansvärt fort! Känns som det bara är måndag och fredag ;)
 

night

Var i Skara och kollade på när bröderna spelade hockey match:) Dock förlorade blue riders med 6-3, men skara var inga värdiga vinnare! Falköping spelade så mycket bättre!
 
Ska göra det sista på läxan nu och sen sova :) I morgon blir det först skola fram till 15.40 och kl 17 har jag utbildning på körskolan till 21!
 

Tips: evighetsbana


Hippson tipsar om en bra evighetsbana som tränar rytm. !
 

Ridövning: Evighetsbana för rytm

A-tränaren Leif Hall bjuder på en bana som får fram rytmen i hästar och ryttare. Övningen passar unghästar och mindre rutinerade. Särskilt bra är den för hästar som inte väntar på att ryttaren ska säga vart de ska.

 

Tipstack till: Leif Hall Text: Hege Hellström Illustration: Linda Eriksson    

   Den här övningen är en riktig klassiker, antagligen för att den ger både häst och ryttare så mycket - och för att den inte är krånglig. - Den är bra för oss som har blandade grupper också, för man kan variera svårighetsgraden utan att bygga om, säger A-tränaren och ridinstruktören Leif Hall. (Nästa gång det är hoppövning på Hippson.se får du den avancerade varianten av övningen.) Vad är det då övningen ger? Ett ekipage som kan rida jämnare, mer rytmiskt. - Om man ska kunna rida rytmiskt måste hästen både bjuda och vänta. Det är det man jobbar på jättemycket - om hästen bjuder och väntar är det ganska lätt. Övningen är särskilt bra för hästar som inte väntar på sin ryttare, eftersom de inte riktigt vet vilken väg som väntar. - De lär sig att vänta på sin ryttare och fråga "vart ska jag någonstans?".

  Bygg så här: Bygg banan med avstånd på 22-22,5 meter inomhus. Hindren kan vara ganska låga säger Leif (som med det menar cirka 80 centimeter). Om du har ett "lättare" underlag, till exempel fibersand, kan du behöva länga lite eftersom det är mer lättgalopperat. Det kan vara bra att använda sig av koner eller liknande för att markera vägen på kortsidan. - Många hästar genar, och det är vanligt till och med för rutinerade ryttare att ställa till det för sig genom att rida dåliga vägar, säger Leif.

  Tips! Ha gärna karaktär på hindren - då tar hästen riktiga språng även om de är små. Kan vara bra att göra många repetitioner på tittiga eller spända hästar så att de slappnar av.  

Värm upp så här: Börja med en enkel uppvärmning, eftersom övningen i sig är ganska tröttande. Värm upp och hoppa sedan på volt på ett enkelhinder några gånger i varje varv. - På en volt kan man rida jämnare, man kan rida vägen i stället för att bromsa, säger Leif. Träna på att hålla jämna, rytmiska språng och använd dig av vägen.  

Gör så här: När du rider banan ska det vara sex galoppsprång mellan hindren. Fokusera på rytmen. Du får gärna hålla på ett tag så att både du och hästen får upp flåset.   

Tips! Vuxna ryttare klarar för det mesta av en "evighetsbana", men om Leif har ponnybarn brukar han ofta säga "hoppa det hindret, sedan det", och så vidare - för de kan tycka att det är lite krångligt annars.

 

Syfte: Rytm och att hästen ska vänta.
  Svårighetsgrad: Bas-medel.  
Tänk på det här: Det är du som ryttare som bestämmer vägen.
 
 

håltimme

Har haft första lektionen och nu har jag håltimme till 13.35. Ska ägna denna tiden till att skriva på min uppsats. Fast egentligen skulle jag vilja gå hem och lägga mig! Huvudvärken är inte bättre idag heller -_-
 
Isabell tar lambi idag så jag ska ha en lugn eftermiddag hemma och sen åka till skara och kolla ishockey ikväll :)
 
 

11 september

Idag är den 11 år sedan den hemska 11 september attacken var! Mina tankar går till er <3  Rest in peace<3

No words

Huvudet bara värker och värker, och inte blir det bättre! Har haft en extrem huvudvärk hela dagen, fast nu när jag kom hem från stallet blev det ännu värre så nu ligger jag i sängen. Vet inte varför det blir värre, men denna gången känns det som att det var blodtrycksmätningen som triggade igång det. Hoppas verkligen jag klarar av att gå till skolan i morgon. Är livrädd att börja missa något, så att det slutar som det gjorde förra året!
 
Det är jobbigt att behöva gå med den oron jag har hela tiden. Framför allt var är det för fel på mig? Något fel måste det ju ändå vara, annars skulle jag väl inte ha sådan här huvudvärk! Men samtidigt är jag livrädd att läkarna ska hitta något farligt!
Det har gått en väldigt lång tid nu och smärtan tar på mig. Det finns så mycket jag vill göra som jag inte vet om jag kommer klara av. Jag försöker att leva ett " normalt tonårsliv" men det funkar inte. Det är som att ständigt gå i en uppförbacke vad jag än gör. Och det gör mig så ledsen när jag ser mina kompisar gå ut på fester och jag måste vara hemma för huvudvärken. Hela tiden måste jag tänka steget längre, " jag kan nog inte gå ut på lördag för då kanske jag inte klara att gå till skolan på måndag"  ja jag tror ni förstår. Jag vill också vara tonåring och gå ut och ha kul med mina kompisar. För den tiden får jag inte igen sen...
 

SPOOKS

Äntligen har Charlies fått in SPOOKS ridkläder :D Ett väldigt snyggt märke som har börjat att växa allt mer :)
Ni hittar dom här: www.charlies.nu
 
Här är några produkter:
 





School

Har varit och lämnat tillbaka blodtrycksmätaren nu på morgonen och jag är såååå glad att slippa den ! Höll på att få damp på den i natt ;) Vaknade var 20:de minut hela natten och armen värkte konstant. Idag är huvudvärken värre igen :( men ska ändå palla mig iväg till skolan ! Slutar 15.50 och då måste jag direkt ut till stallet :)
 

Möte

Mötet på TK gick superbra men berättar mer om det sen :) Sitter nu och gör engelska. Kommer nog inte sova mycket i natt tyvärr på grund av blodtrycksmätningen som kommer var 20: de minut. Fast som tur är det bara en natt ;)
 
I morgon väntar först sjukhuset, sen skola och därefter stallet :)
 

Blodtrycksmätare

Som ni kan se på bilden så har jag idag fått blodtrycksmätaren. Den ska jag ha i 24 timmar. Varje 20:de minut tar den ett blodtryck. Det jobbigast är att går runt med den stora dosan som ner ser längst ner till vänster. Var ute i stallet förrut och lyckades rida med den ;) Fast det var inte lätt, kändes som jag hade sladdar över allt haha;)
 
Snart ska jag iväg till TK på kost möte :) Snart kommer det också komma upp en ny kategori här på bloggen ;) Men avslöjar inte än :)
 
ps. om ni undrar varför min arm är så stor på bilden är det för att det tas ett blodtryck precis när jag tog bilden ;)
 
 

Dreams

Idag fick Mathilda rida Lambi och jag hade lektion för henne :) Gick väldigt bra och hon lär sig snabbt :) I morgon är det äntligen min tur att rida och jag hoppas kunna rida upp en sväng på berget :)
Hann tyvärr bara tvätta ett täcke så måste tvätta i morgon igen!
 
Nu ska jag se att avsnitt på ung och bortskämd! Blir nästan orolig för dagens ungdomar när jag ser det ;)
 
 
 

planering

Förkyldningen vill inte riktigt släppa mig än verkar det som. Har legat i sängen hela förmiddagen och tagit det lugnt. Kände att jag behövde det. I eftermiddag ska jag åka ut till stallet:) Mamma och Mathilda ska rida och jag får tvätta täcken, haha ;) Har en del jag måste tvätt upp, så får ta tag i det.
 
Sitter och planerar min vecka lite och ungefär så här kommer den se ut:
 
Måndag: Sjukhuset kl 09.15. Sen skolan till 13.20. Direkt efter får jag åka upp och rida lambi :) och sen kl 18.30 har jag möte på träningskompaniet :)
 
Tisdag: Sjukhuset 09.15 igen. Sen skolan till 15.50. Direkt upp till stallet och kolla när Isabell rider lektion :) På kvällen plugga.
 
Onsdag: Skola mellan 09.20 till 15.20. Sen plugga och på kvällen ska jag till skara och kolla när brödera spelar hockey match :)
 
Torsdag: Skolan mellan 08.00 till 15.40. Sen kl 17 har jag introdutionskurs för att köra bil till kl 21.00
 
Fredag: Skolan mellan 08.00 till 13.55:) Därefter ska jag rida lambi :)
 
Lördag: Stallet :)
 
Söndag: stallet :)
 
 
 
 
 
 

Jag går brevid men halkar efter, jag orkar inte springa mer.

Varit i Jönköping hela dagen med mamma, Anton och Mathilda :) Först var vi inne i stan och åt på resturang, innan vi drog vidare till Ikea och A6. Hade inte planerat att köpa något, men hittade den här hårbandet :)
 
 
Hade tänkt att rida nu ikväll men min huvudvärk blev värre när vi var i Jkp så klarar inte det. Hoppas vekligen att den inte blir sämre nu igen :( Vill inte ha det så här..
 
 

Lördag

Vaknade med ett ryck i morse och for upp ur sängen! Trodde att det var fredag och att jag hade försovit mig till skolan ;) Men när jag kollade på mobilen såg jag att det var lördag blev jag väldigt glad haha ;)
Vi se vad jag gör idag. Vi har planer på att kanske åka till Jönköping? :) Så i så fall får jag rida ikväll :)
 

härlig kväll :)

Har haft en mycket bra kväll :) Först var jag och Isabell och såg när Albin spelade innebandy match :) Drog sen hem till Albins mamma och åt mycket god mat:) Väldigt trevligt vare :)
 
I morgon har jag inte mer planer än att jag ska rida en sväng på L:) Tänkte ta mig upp till berget och det är någorlunda väder^?
 
Är helt slut efter en vecka med skolan + förkyldning så ska krypa ner i sängen och sova ;)
 
God natt <3
 

Stefan Liv

Ett år sedan idag! Vila i frid <3
 

Rubrik?

Egentligen borde jag inte sitta här framför datan utan jag ska egentligen sitta på min cykel ut mot stallet! Men det får bli ett snabbt inlägg ;) Som sakt ska jag ut till stallet nu, Isabell ska rida medan jag fixar lambis saker. Sen får vi skynda hem och byta om för vi ska kolla när Albin spelar innebandy match :)
 
Hörs när jag kommer hem :)
 

- Isac, Albin, jag, Sara och Johan på skolavslutningen i nian <3

kvällen

Skulle gå en sväng på berget förut men när jag kom upp till " svandammen" ringde mamma och sa att veterinären kommer ut till lambi och en halv timma och ska ge henne en vaccinations spruta. Så det var bara att vända och skynda sig hem igen ;) Lambi skötte sig exemplariskt när veterinären tog sprutan :) Därefter åkte jag och mamma upp till berget och gick bruma i spöregnet -,-
 
Nu sitter jag ännu en gång med biologin som aldrig blir klar..Men i morgon är det FREDAG så det är bara att kämpa på sista dagen ;)
 
 

sjuk..

Nu jag förkyld på riktigt! Näsan rinner oabrutet och jag har knappt någon röst. Finns nog inget som jag känner så sjuk av som förkyldning! Idag var den en lång dag i skolan men nu är den över :) Tur att man har så underbart roliga klasskamrater som gör att tiden går fortare haha ;) Isabell har lambi idag :) Så då kan jag ta det lugnt och hinna klart läxorna :)
 
Jag får ängna min eftermiddag/ kväll att göra biologi tills i morgon. ( Skolan börjar verkligen komma igång på allvar ) Men tänker ta en paus i pluggandet och gå ut och gå en sväng senare :)
 
Nu sitter jag och öpnnar brev från sjukhuset där det står att jag har fått tid för Magnetröntgen den 19 oktober. Äntligen! Det ändå inte så lång väntetid :) Dock ser jag inte fram emot undersökningen, blir redan nu nervös. Hatar verkligen trånga utrymmen och behöva ligga i en smal tunnel så länge är hemskt! Men men får bara överleva helt enkelt ;)
 
 
 

god natt


Vaknade i morse och kunde knappt prata. Ont i halsen och väldigt hes. Gick iväg till skolan ändå, hade lång håltimme mellan 9.50 till 13.35 så då var det inte så jobbigt ;) Mathilda fick ta hand om lambi idag så jag kunde ta det lugnt. På kvällen var jag ute på promenad med min fina vän Hanna :) Mycket att prata om ;)
 
Känner mig inte i form så ska gå och lägga mig nu!
 

- hotellet  i tyskland

lång rast !



klockan är 10 och ja har precis haft min första lektion :) Nu har jag rast ända till 13.35 så funderar om jag ska gå hem till farmor och farfar en stund :)
 

A-lags match

Hem kommen från ishallen :) Kollade på A-lags matchen med Isabell och Emma :) men även Albin kom förbi en sväng sen :) Killarna vann i allafall tillslut med 4-3 :) Tyckte det var en bra match och den nya spelaren var riktigt bra!:)
 
I eftermiddag var jag ute i stallet och kollade när Isabell red lambi på lektionen och det fick jättebra :) Dom passar varandra väldigt bra :)
 
Idag fick jag en tid bokad till att göra en 24 timmars blodtrycksmätning! Så på måndag kl 09.15 så ska jag till sjukhuset, där dom sedan kommer sätta fast en dosa på armen.
 
I morgon är det jag som har L, så jag får se vad jag hittar på :) Kanske blir det en tur på berget:)
 

home

 
 

 
Var väldigt jobbigt att kliva upp ur sängen i morse;) Hade jätteont i halsen, huvudvärk och plus det var jag stel och ont i nacken. Kanske har jag bilivit förgammal för att ramla av haha;) Det var nog över två år sedan jag gjorde det sist. Började inte förrän 10.15 idag som tur var så jag han vakna till ;) Slutade 13.50 och sen dess har jag gjort lite läxor. Ska snart åka ut till stallet och ta in lambi :) Isabell ska ha henne på lektionen idag:)
 
Ikväll ska jag sen åka upp och kolla på När blue riders A-lag spelar mot Skara!:) Ska bli riktigt spännande att se! Kom upp dit också vetja !:D
 
 

Möte, gym och avramling

Jag kanske ska start från början.Vid halv fyra var vi på möte i skolan och träffade alla mina lärare. Ideén med detta mötet var att dom skulle få en inblick i hur jag har det. Som ni säkert förstår är det inte så lätt att gå i skolan med den huvudvärken jag har. Därför kommer jag behöva lite extra hjälp så jag klarar dom här tre årena på natur. Mötet gick i allafall bra och det kändes som lärarna förstod :)
 
När mötet var slut åkte jag och mamma till träningskompaniet. Det är så här att jag ska försöka börja träna på gym. Både för att stärka min kropp så jag orkar mer, men även för att gå ner i vikt. Detta kommer bli en ganska stor utmaning med tanke på huvudet och jag hoppas jag kommer fixa det. Dom som jobbar på träningskompaniet är väldigt kunniga så därför kommer de kunna lägga upp ett bra träningsschema som passar mig!
 
När jag kom hem byte jag om till stallkläder och cyklade ut till stallet. Mockade och gjorde höpåsar först och sedan red jag ett pass på lilla ridbanan med Clara. Dock tycker L inte alls om den paddocken, för på ena sida ligger kolonistugorna och läskiga buskar som hon tycker är väldigt läskiga. När jag sen travade förbi den långsidan så tvärstannar hon och hoppar åt sidan, vilket jag absolut inte var med på så jag flög av hah;) Gick så fort att jag inte han reagera, men som tur gick det bra :) Sen sitter min sadel inte så bra nu, när lambi har blivit lite tjockare under sommaren. Fast jag ska nog börja rida mer säkerhetsväst mer haha!
 

skolan

Började skolan 10 och slutade 13.20, men hade ett möte efter så var inte hemma förrän 14.10. Ska snart tillbaka till skolan  igen och ha möte med alla lärarna! Efter om vi hinner ska jag och mamma åka ner till Tk och därefter blir det stallet :)
 
Berättar mer när jag är hemma igen :)
 

Borde skämmas !!!!

I går när jag var inne på facebook råkade jag se att det fanns en sida som hette " The typical Breivik " Kan säga att jag höll på att dö framför dataskärmen! Hur fan kan man göra en sådan sida? Har man ingen moral alls?
På sidan står det att " ni som inte gillar sidan kan välja att inte vara här" och att " man ska ju kunna skämta om allt´" 77 personer miste sitt liv på grund av den mannen, är det verkligen något roligt att skämta om? Det flesta av offren var unga som hade hela livet framför sig och den 22 juli 2011 är en av de värsta terroattackerna i världen. Är det verkligen ok att skämta om det? På vilket sätt är det roligt?
 
Jag tycker att det är såååå FEL!!! Blir bara ledsen när jag får sen sådana sidor. Detsamma gäller " the typical engla" Varför ska man skämta om folk som har blivit mördade eller har mördat? Och stackars alla anhöriga som fortfarande sörjer och som behöver se att folk skämtar om den man har förlorat. Det är pinsamt, ni som gör dessa grupper borde fan skämmas!!! Hade jag varit ett av offren på utöya och hört detta hade jag vänt mig i graven.
 
Ska jag vara ärlig, jag blir faktiskt orolig, vad händer med oss människor? Har vi tappat allt om vad som är rätt och fel? Och var är den mänskliga moralen?
 
Ärligtalat få finns det inga ord som kan beskriva hur dumt det här är, så därför sätter jag punkt.

schema


Så här ser mitt schema ut för denna veckan :)

dressyr

Red ett  ordentligt dressyrpass med L och hon skötte sig ganska bra :) Tränade mycket på övergångar och halter. Hon är ganska hetsig av sig  och blir gärna spänd. Men med lite träning på det så ska det nog gå bra :)
Är helt slut nu i allafall, känns som jag har sprungit ett maraton ;) Tyvärr så är jag ständigt trött nu förtiden.. blir så när man har ständigt ont. Ska gå ner och plugga lite spanska och resten av kvällen blir att ta det lugnt :)
 

regn, regn

Tog cykel  ut till stallet i regnet och lunchfodrade hästarna. Passade på att fixa allt hos lambi när jag ändå var där ute. I eftermiddag om inte huvudvärken blir sämre ska jag rida ett dressyrpass för Pernilla :) Ska försöka träna stenhårt nu så jag verkligen kan åka ut på tävlingarna :)
 
I kväll måste jag ta tag i spanska läxan som är tills i morgon. Efter skolan i morgon ska vi ha möte med alla lärarna så att dom verkligen förstår hur jag har det! Tillsammans ska vi försöka göra upp någon plan så jag klarar av skolan.
 
-Älskar dig min fina ponny !<3

Sad girl

Igår när jag kom hem från Alingsås mådde jag inte direkt bra, men gick iväg en sväng till mina kompisar ändå. Dock fick jag världens värk som var krampaktig på ena sidan av huvudet och som värkte ner i nacken. Är så less på denna skiten nu. Jag kan inte ha ett " normalt liv" längre. Att inte ens kunna umgås med sina vänner på grund av huvudet gör mig så ledsen. Varför kan inte jag också få ha ett vanligt tonårsliv utan denna värken? Det känns som jag måste ge upp saker hela tiden.
 
Jag kan inte rida så mycket längre. Det är knappt att jag klarar gå i skolan. Att träna funkar inte. Och nu verkar det som jag inte ens kan umgås med mina vänner ...  Vad har jag kvar?? Allt jag älskar att göra måste jag nu plocka bort! Är det inte min tur att bli frisk?
 
// En ledsen Emelie
 
 

Dagens vill ha


Kingsland fleecetröja
 

Lördag

Mår inte så värst bra idag, huvudet och ögonen värker som satan.. Men ska ändå försöka följa med till Alingsås och kolla när bröderna spelar tunering. Var ute hos lambi förut och fixade höpåsar och sånt. Hade egentligen tänkt att rida på morgonen, men kände  att jag inte skulle klara det.
 
Har glömt att berätta att min läkare ringde för några dagar sedan och berättade att jag ska få göra en ny MR på huvudet och att jag ska få gå runt med en " dosa" som mäter mitt blodtryck i 24 timmar. Dock kan det dröja ett tag p.g.a. lång kö..
 
Ska fixa klart mig nu och sen åker vi!
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!