sova ?

klockan är nu 02.00 och jag är klar ;) men ska upp om en halv timma.. någon ide att gå och lägga sig ?? tror inte det va ;)


just nu ...

  
- min ännu opackade resväska...
 
Klockan är just nu 23.37 och jag håller på att fixa låtar till MP3. Jag har inte börjat packa än, inte duschat, inte laddat över bildern från kameran till datan! Bra Emelie, du kommer inte sova något innan du behöver gå upp kl 02.30 -_- Får sova i bilden istället haha ;) tycker det ska bli riktigt roligt att komma bort lite och släppa allt här hemma :) Lambi står ni i påverås och njuter av allt gräs hon får hah ;)
 
Som ni förstår hinner jag inte göra några tidsinställda inlägg så därför blir det en blogg paus i tre dagar, OM inte hotellet har gratis internet ;) Och när jag är tillbaka på måndag igen ska ni få massa bilder från resan, så då hoppas jag ni tittar in här igen ;)
 
Ha det super bra nu, så hörs vi på måndag igen :D kram <3
 
 

FULLT UPP!!

Hela dagen igår hade jag fullt upp och dagen idag blir inte bättre! Jag måste tvätta kläder, packa inför tyskland, fixa i ordning i stallet, städa ur lambis box, packa lambis saker + putsa, hovslagaren ska komma, flytta lambi till påverås, städa mitt rum, fixa nya låtar till MP3 och sen träffa pernilla :D Ett tight schema men det ska nog gå;) Lambi ska få gå på välförtjänt sommarbete :D och jag tror hon kommer tycka det ska bli skönt och att hon är i påverås. Ett ställde som hon älskar !:)
 
Nu måste jag fortsätta! Uppdateringen kan bli dålig när jag är i tyskland men ska försöka om jag hinner göra några tidsinställda inlägg ;) KRAM <3
 
 
 

Drive by

 
 
Gick upp kl 08.30 idag för att gå ut och träna ( brukar träna på altanen). Fokuserade mest på magen och ryggen, så det blev mycket situps, rygglyft, plankan m.m. Brukar använda en sådan här träningsboll som är jättebra att köra övningar på :) Sen gjorde jag massa utfallssteg och " grodhopp" Kan säga att jag knappt kan gå nu ;) Tränade ett likadant pass igår och har träningsvärk efter det också hah ;)
 
Har nu duschat, ätit frukost och fixat i ordning mig och ska nu ta cykeln till bibloteket :) Läste första boken av house of night igår och blev helt fast så jag läste ut hela boken hah ;) Nu är jag helt fast och måste åka och fortsättningen på boken :) Idag har jag lovat mamma att stor städa hela huset ( varför lovade jag det ? -_-) Sen ska jag upp till stallet och förhoppningvis träffa pernilla på kvällen :) Därefter måste jag börja packa till tyskland. Vi kommer att åka fredag morgon kl 04.00, men vi måste packa in i bilen redan i morgon, så då måste allt vara klart ;)
 
I morgon efter hovslagaren har varit där måste jag flytta Lambi till påverås, där hon kommer att gå på sommarbete :)
 
 

tävling


I like how it feels

 
 
  
Dålig uppdatering idag, jag vet! Men har inte haft någon lust alls att sätta mig framför datan nu när vädret var bra. Har istället tränat, varit ute på promenad, läst och varit i stallet :) En ganska bra dag ;) Antar att dagen i morgon blir densamma :) Är vädret hyfsat bra hoppas jag kunna rida ut på berget en sväng :)
 
Har inget mer att skriva så, vi hörs i morgon ;) // Emelie
 
 

why ?

It´s a mystery why I can´t stop thinking about you ...<3
 
 
 

gotta find you

sitter och smaskar på underbart goda jordbubbar! Finns det något godare? ne, tror inte det va ?;) Tänk om man hade ett eget jordgubbsland så att man bara kunde gå ut utanför dörren och plocka alldeles färska o saftiga jordbubbar !:D haha i så fall hade jag levt på jordgubbar hela sommaren ;)
Lagade mat förrut som vi ska äta i kväll eller i morgon. Rislåda blev det och jag hoppas att det smakar bra, har aldrig gjort det förr. Hade planer på att gå ut till stallet i eftermiddag men eftersom regnet aldrig slutar så får nog pappa köra ut mig ;) Och smart som jag är så ligger regnkläderna i stallet -_-
 
Nu ska jag fortsätta läsa :) Vad gör ni en dag som denna ?:)
 

Regn, regn...

Regn, regn och åter regn. Ställde klockan på 08.30 för jag skulle upp och gå en lång promenad på berget, men när jag vakna och hörde hur det regnade ändrade jag mig och sov en stund till istället. Vaknade ingen vid 10 och tänkte samma sak när det fortfarande regnade ute! När klockan stog på 11 beslöt jag med för att gå upp i alla fall fast promenad blir det inte ;) Får träna här hemma inomhus när det regnar som det gör ;) Åker upp till stallet i eftermiddag och rider samt att träffa Clara som har varit bort en vecka :) Kl 19 är det stallmöte som jag måste gå på :) Så här ser min dag ut :) Inte så mycket bestämt med det är ganska skönt för då kan ligga och läsa och ta det lugnt! :)
 
Ha en bra dag i regnet ;)
 
 

Jag saknar dig mindre och mindre

Har varit ute på en lång promenad med  Hanna o Sandra  i regnet ;) Ni är underbara tjejer <3 Nu ska jag nog sätta på en film och sedan sova! Har lagt mig halv tre varje dag nu och sovit alldeles för länge på dagarna istället, men nu ska det bli ändring på detta ! ;)
 
Red Lambi idag med dressyrsadeln och gud så fint hon gick !!:D Tränade mycket på övergångar och hon lyssnade otroligt bra :D Hon fattade även galopp från halt!! Snacka om förbättring ;) Träning ger färdighet! Var i stallet från halv tolv till halv fyra och bara pysslade med lambi <3 Var helt själv i stallet och det var faktiskt väldigt skönt! Det är annars full fart i stallet på grund av att det är ridskola där så själv är man aldrig.Därför var jag extra länge i stallet och bara njöt av tystnaden och att få pyssla om världens finaste häst<3 Tanken är att Lambi ska vara i påverås några veckor på sommarbete men vet inte säkert än när jag flyttar henne. Blir nog kanske tisdag eller onsdag, torsdag åker jag ju till tyskland ;)
 
Hoppas ni har haft en bra dag trots regn! Fast man är ju nästan van vid att det alltid regnar ;) Vet att uppdateringen är lite dålig just nu, men sitter inte så mycket vid datan och det är jättesvårt att lägga upp bilder vilket gör att det tar lång tid att lägga upp någon ;) Hoppas ni har översende;)  Finns det något ni skulle vilja att jag bloggade om så skriv bara en kommentar eller har ni någon fråga, så skriv den då :) Blir mycket lättare o framför allt roligare att blogga då :D Kram
 
 
 

stallet nästa :)

dags för mig att gå upp och cykla ut till stallet :) Lunchfodring står på schemat och därefter ridning :) Antagligen flyttar jag Lambi till påverås i veckan så har lite saker jag behöver fixa innan det :) På torsdag kommer jag åka till Tyskland rättare sakt till Heide the park som är ett jättestort nöjesfält ungeför liseberg gånger 3. Vi var där 2010 när vi skulle åka till Spanien och det var sjukt kul :D Kommer vara borta fyra dagar, så kommer hem sent söndag kväll :)
 
Nu måste jag sätta fart :)
 
 

finaste bambi <3

 
Idag fick jag äntligen rida finaste Lambi igen :) och oj så fin hon var :D Nu känner jag verkligen hur mycket hon har utvecklas men även jag. Ändå har det nästan tatt oss två och ett halvt år att hitta varandra. Kan säga att jag bara njöt av att rida på henne och gud vad jag älskar den hästen !<3 Kan fortfarade inte fatta att hon är min<3

midsommardagen

God morgon eller rättare sakt god förmiddag ;) Har vaknat för andra gången idag. Klockan ringde 06.15 i morse och då cyklade jag och lilla syrran ut till stallet för att morgonforda och släppa ut alla hästar! Gick jättebra och vi var hemma igen kl 08.30 och då gick jag o la mig igen ;) och nu är kl 11.40 och jag vaknade precis :P Hade tänkt att åka ut till stallet snart och rida Lambi :)) Mamma skulle försöka kommer hem lite tidigare idag, så vi kunde hitta på något :) Ska blir riktigt roligt att få rida Lambi igen!!!<3 Red henne senast i tisdags men har längtat ihjäl mig nästan haha ;) Insåg verkligen nu när jag fick prova på att rida Mysan vilken otrolig häst jag har :))<3
 
 
 
 
 
 
 
Igår var det ju midsommarafton och denna bilden skulle kommit upp igår med det gjorde den ju inte, så det fick bli idag istället ;) Har inte riktigt fattat det här hur man lägger upp bilderna på nya blogg.se. Aja hade i alla fall det väldigt trevligt igår :)) Blev väl sista midsommaren jag kommer spendera hemma så det var roligt att få ett bra avslut ;) haha.

träning

Har varit ute och tränat på altanen. Gjorde massa rygg och magövningar men även lite ben. Spelade monopol men mathilda, anton och pontus, men det gick inget vidare för mig hha ;) Nu ska jag fixa i ordning mig lite och sen åka ut och ta in Lambi, innan det är dags för midsommar friande :)
 

Midsommar

 
 
 
         
- min finfina stjärna <3
 
Då är det Midsommar :) Jag hadde gärna väntat en vecka eller två med midsommar med tanke på att det faktiskt kommer gå mot det mörka hållet igen! Men aja, vaknade nu för en stund sedan med jättehuvudvärk. Verkar nästan som det blir sämre hur fort det är något specielt som ska hända. Blir inget festade för min del idag, utan jag får väl följa med familjen bort till grannarna istället och ta det lugnt!
 
Ska ta och byta om nu för att sedan sätta mig på cykeln och trampa iväg till stallet. Lambi ska få vila idag, men måste ändå åka upp och mocka, göra höpåsar, hinkar och fylla på vatten.
 
Hoppas ni får en bra Midsommar :D
 
 

Remember when

tråkigt att ni inte kunde hjälpa mig att välja fram bild :(
aja, har i alla fall varit i stallet och ridigt Mysan! Gick mycket bättre idag och jag började fatta hur man skulle rida henne, säger bara att den hästen kräver ridning ;)
 
Har kastat i mig lite kvällsmat och nu funderar jag på vad jag ska hitta på. Sandra om du ser detta kolla facebook chatten ;)
 
läste precis denna artikeln om en häst som försökte ta sig ur transporten på E4. Ingen lek att ha en häst i transporten ! artikeln hittar ni här:http://nt.se/nyheter/?articleid=7760927
 

when you´re gone

Har varit ute promenad med min vän Fanny :) Var riktigt länge sedan vi sågs så det var trevligt :) Nu sitter jag o läser och om någon timme ska jag ta cykeln till stallet. Planen är att jag ska rida Mysan idag igen och Sofia får prova på att rida Lambi ;)

Var ute i stallet igår kväll och skulle bara ge hästarna deras kvällspåsar men blev kvar i över en och en halv timma och pratade med massa;)

hörs när jag kommer hem från stallet och tyck till bilderna ;)

vilken bild?

Sitter här framför datorn och försöker bestämma vilken profilbild jag ska ha på facebook?;) haha stort problem, jag vet! ;) Därför skulle jag behöva ERAN hjälp att välja ut någon ! Hoppas ni vill hjälpa mig, skulle bli jätteglad :D (A)
Bild nummer 1.
 
Bild nummer 2.
 
Bild nummer 3.
 
Bild nummer 4.
 
ps: bilderna är inte så här stora annars fast jag vet inte varför det här.

behöver hjälp !!

Sen den här nya designen för blogg.se har börjat gälla fattar jag ingenting hur man gör. Försöker nu lägga upp bilder men självklart går det inte :@ Någon som vet hur man gör ??:)
 
 

coming home

Ja, kom nyss hem från stallet :) Varit där och ridigt Mysan samtidigt som Sandra red Lambi :) Kan säga att det var väldigt ovant att rida stor häst istället för ponny! Kändes verkligen som jag inte kunde rida haha ;) Har också fixat höpåsar, mockat, fyllt på vatten och gjort hinkar till båda hästarna :)
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen plocka i ordning på mitt rum. Tar eventuellt cykel till farmor och hälsar på :)
En  bild på Mathilda och Lambi :)

Promenad

Dagen blev inte riktigt som planerat. Åkte ut till stallet runt fem tiden och skulle rida, men tyvärr blev en kompis till mig sparkad av Mysan och fick åka ambulans och detta gjorde att jag fick planera om lite för att hinna med allt. Hoppas du mår bättre Sanna !<3 I alla fall Lambi fick gå ett pass i paddocken idag också men hon gick super fint !:) Skyndade mig hem igen och åt kvällsmat ( grillat :D ) innan Sandra kom hem till mig och vi drog ut och gick hälsoslingan:) Skönt att få prata av sig lite, för det behövdes ! Och mycket skratt blev det också ;)
 
I morgon är planen att jag ska gå upp tidigt och jag ska rida Mysan medans Sandra ska få prova på att rida Lambi :) Tänkte också åka till farmor o farfar en sväng :) Sen blir det så klart träning av någon form :)
 
 

Promenad

Dagen blev inte riktigt som planerat. Åkte ut till stallet runt fem tiden och skulle rida, men tyvärr blev en kompis till mig sparkad av Mysan och fick åka ambulans och detta gjorde att jag fick planera om lite för att hinna med allt. Hoppas du mår bättre Sanna !<3 I alla fall Lambi fick gå ett pass i paddocken idag också men hon gick super fint !:) Skyndade mig hem igen och åt kvällsmat ( grillat :D ) innan Sandra kom hem till mig och vi drog ut och gick hälsoslingan:) Skönt att få prata av sig lite, för det behövdes ! Och mycket skratt blev det också ;)
 
I morgon är planen att jag ska gå upp tidigt och jag ska rida Mysan medans Sandra ska få prova på att rida Lambi :) Tänkte också åka till farmor o farfar en sväng :) Sen blir det så klart träning av någon form :)
 
 

Konstigt inlägg

Det hände något mer inlägget om min familj så det hoppade ner lite, så därför får ni skrolla ner så hittar ni det :) Även texten blev jätte konstig men hoppas det går bra ändå :)


scream

Hello:) Varit ute och gått en sväng. Gick till stallet och fixade allt hos Lambi och sen hem igen :) Under dagen kommer det komma ut en inlägg om ni familj, så håll utkik! Nu ska jag ta och läsa lite ;) hörs snart :)



Ridtips

Tänkte faktiskt lägga ut en ridtips som jag ofta själv kollar. I bland kan det vara lite svårt att komma på bra övningar när man ska rida. Det är viktigt att variera ridningen och för mig blir det lätt så att jag rider " samma sak" flera dagar eller att jag inte har något upplägg alls. Därför har jag börjat kolla på sidan www.hippson.se Där finns det jättebra ridövningar som passar båder för nybörjare men även till de mer rutinerade ryttarna. Där finns det också hästfolk som bloggar om sin vardag och ger massa tips. Ett exempel är Lisen Fredriksson-Bratt :)

Här hittade jag en övning som jag gjorde idag och var väldigt bra :) ¨

       

Denna övningen gjorde jag fast jag red nere på A- volten istället. Tyckte denna övningen var riktigt bra och kommer absolut fortsätta träna på den, då det är viktigt att träna på övergångar. Lambi gick jättebra även om hon blir stark så lyssnade hon super fint det sista på både skänel o broms :) Övergångar är något man alltid behöver träna på!

Så här skriver de på hippson: 

Volter är kanon om de rids på rätt sätt - men det är vanligt att hästarna sladdar med baken eller att voltspåret blir mer som en fyrkant, menar hippologen Suvi Räsänen.
- Den här övningen är träning i allmän disciplin och lydnad, säger hon.
Hennes övning går att variera i all oändlighet, till exempel genom att växla mellan trav och galopp i stället för mellan alla tre gångarter.
- Visst är det lösgörande att fatta från trav. Men många ryttare är jättedåliga på övergångar från trav till galopp, så jag föredrar fattning från skritt så att både häst och ryttare är i balans, säger Suvi.
Hon anser att anledningen till att man lär sig trav-galopp på många ridskolor är att nybörjare behöver fart för att få igång hästen.
- Jag kan tycka att man tidigare i utbildningen borde lära sig att fatta för skänkeln, i stället för att bara gå på fart.

Gör så här:
Rid enligt skissen. Galopp ett halvt varv, trav ett kvarts varv och skritt ett kvarts varv. Byt varv med jämna mellanrum, konerna hjälper till att få volten rund.
Det går bra att göra om övningen efter egen fantasi och efter hur hästen känns - kanske galopp ett halvt varv och trav ett halvt? Eller bara halvhalter vid konerna?
Ett knep för att få till bättre fattningar är att flytta hästen lite i öppna innan fattningen. Då trillar inte bakdelen in, tipsar Suvi.

Övningen hittar ni här:
http://www.hippson.se/ridovningar/disciplin-pa-voltsparet.htm            


rosetternas betydelse

De flesta av er hästmänniskor har säkert sett att vissa har röda rosetter i svansen på hästarna under tävling, men visste ni att det finns andra färger som har en viss betydelse?



 Bildkälla  http://hoppryttare.wordpress.com

Röd rosett
– Hästen sparkas och du måste hålla avstånd.

Grön rosett – Hästen är nybörjare eller ung på tävlingsbanan och är
där med ovan, håll avstånd och var beredd på att det kanske kan komma
ett par bocksprång.

Blå rosett - Det är en hingst. Håll avstånd och rid inte för nära om
du har ett brunstigt sto.

Vit rosett - Hästen är till salu!


Familjen <3

Fick för ett bra tag sedan en fråga och jag kunde göra ett inlägg om min familj och självklart kan jag det :)



Min pappa Bjarne:) Säger bara en sak, Världens bästa pappa<3 Han är alltid lugn, snäll och fixar allt. Ställer alltid upp för alla och har många bollar i luften samtidigt utan att bli stressad. Han är hockeyagent men har sålt sin företag och  jobbar just nu på mammas företag. Han är hockeytränare för A-laget här i falköping där även mina bröder spelar. Han är glad o positiv och har inställningen " inget är omöjligt". Utan pappa hade nog våran familj varit kaos hahah ;)  Jag o pappa är ganska lika varandra vilket gör att vi gillar att retas o jävlas med varandra hahah;) Fast vi skrattar alltid åt det, så det är inget elakt :P Men vi brukar ha samma åsikter och tycka likadant. Kan säga att han är helt fantastisk och inte som alla andra pappor. När mamma jobbade i Norge var han hemma med 5 barn själv samtidigt som han hade sitt företag och höll på med hockeyn och alla våra aktiviteter och göra allt hushåll själv. Inte alla pappor som skulle göra det ;) Jag älskar min pappa !<3



Min mamma Ulrika :) Är en person som bryr sig om alla andra och vill alla väl. Är glad och positiv, men kan lätt bli stressad hahah, rena motsatsen av pappa ;) Hon är ingen person som ser något hinder i nått utan kämpar på i alla läggen. Hon har kämpat med två jobb, var av en i Norge under hela mitt liv för att vi ska få det så bra som möjligt <3 I höstas startade hon eget företag, så nu ser man henne inte så ofta hahah ;) Skämt åt sido men företaget kräver väldigt mycket tid och hon jobbar just nu varje dag från  06 till 22. Hon är den bästa mamma man kan ha även om jag och hon bråkar väldigt mycket hah. Vi är extremt olika vilket gör att vi alltid har olika åsikter och vi är lika envisa båda två och tycker att vi själva alltid har rätt. ;) Men både mamma och pappa vill alltid vårat bästa och stöttar oss barn till 100%. Och våran familj har en sjukt stark sammanhållning och har väldigt roligt tillsammans. <3 Älskar min mamma <3



Min store bror David som är 19 år och tog nyss studenten. Han är väl den som jag kommer bäst överrens med av mina syskon och vi har oftas samma åsikt. Kanske för att vi är äldst och inte orkar med små tjafs haha ;) Men han är en väldigt bra bror och har hjärtat på rätt ställe när det behövs ;) haha.
Hans fritidsintresse är hockey och han spelar i A-laget här i Falköping och han tränar JÄMT haha! Det är allt från löpning, styrketräning till hockey. David är också extremt mode fixserad!! Herregud det enda han lägger pengar på är märkes kläder ;) haha. Sen är han nog samtidigt den lataste i familjen och den som hjälper till minst. Som han säger brukar säga: jag är sparsam :P



Min lillebror Anton som är ett år yngre än mig, alltså 16 i år. Han är en otroligt glad o positiv person som ÄLSKAR att retas och jävlas med oss i familjen haha. Och jag som är en lätt retad person lätt blir förbannad :P Anton ju precis ut nian och kommer att börja på bygglinjen på Ållebergsgymnasiet till hösten. Hans stora intresse är hockey och han tränan minst lika mycket som David och om inte mer! Han spelar också i A-laget i Falköping och har gjort det två säsonger nu :) Även fast han är inte så gammal så är han väldigt duktig :) Anton är även diabetiker och har varit det i tre år nu, fast det är inte något som han tycker påverkar han, utan han kör på ändå :)



Mathilda som är fyra år yngre än jag, alltså 13 i år :) Hon är väl den jag kommer minst överrens om i familjen haha;) Typiskt tjejer. Det jag stör mig mest på är att hon tar mina kläder i stället för hennes och utan att fråga :@ Men när vi väl är sams så har vi roligt tillsammans ;) Hon och jag har ju Lambi tillsammans även fast det är jag som rider mest. Men planen är väl att hon ska ta över Lambi, så därför har hon börjat rida allt mer :) Mathilda går på Kyrkerörskolan och ska börja sjuan.



Min otroligt söta lillebror Pontus som är åtta år yngre än mig. Han är en kille men väldigt stort hjärta och bryr sig mycket om andra personer! Pontus är absolut inte blyg av sig vilket göra att han alltid säger vad han tycker och tänker haha ;) Samtidigt är han ett charmtroll ;) Till hösten kommer han börja trean på mössebergsskola. Han har inte direkt något fritidsintresse men han gillar att spela fotboll :) Måste också säga att han är riktigt smart av sig, så det är inte lätt att lura han haha;) Och enligt Pontus själv ska han bli rymdforskare när han blir stor haah!


Kan säga att jag älskar min familj, även om jag vissa dagar känner för att flytta hem ifrån hahah XD men så är det väl i bland.! Vi har alltid väldigt roligt tillsammans och alla våra resor vi har åkt på kommer jag aldrig att glömma<3 Vi är en familj som kan göra saker väldigt spontant utan någon vidare planering ;)


Juni 18, 2012



Hann inte gå hälsoslingan nu på förmiddagen så det får bli i kväll istället :) Sitter nu på altanen och solar samtidigt som jag läser lite. Har flera böcker som jag måste läsa ut innan de ska vara inlämnade. Försöker fortfarande lägga upp bilderna men det funkar inte. Änså läne har jag bara lyckats lägga upp bilden ovanfär. Men jag kämpar vidare ;)


Fly

Planerade att gå upp tidigt idag, men istället vaknar jag nu halv tolv hah ;) Ska äta lite frukost nu och sedan plocka i ordning på mitt rum, för här ser det ut som en bomb har slått ner. Sen tar jag nog på mig träningskläderna och går ut och går hälsoslingan :) Någon som vill hänga på ?:) I eftermiddag står det ridning på schemat och sen har jag inte så mycket mer planerat, får väl ta och hitta på något ;)

Ska försöka lägga ut bilderna från gårdagen också :)

Hörs sen :)



Syrran och Lambi :)

dagens ridpass

Jag o Mathilda red Lambi på utebanan idag. Hade väldig huvudvärk när jag red o mådde inte alls bra vilket ledde till att jag inte hade något tålamod alls när lambi skulle vara motsträvig, men tillslut gick hon bra :) Det gick även bra för syrran och hon blir bättre för varje gång :) Hahah kan inte vara lätt att ha mig  som " ridlärare" ;) Mathilda tog massa kort när jag red och så gjorde jag även på henne, men det verkar vara något krångel att lägga upp bilderna. Därför får jag försöka publicera dom i morgon istället ;)


 
Den enda bilden jag lyckades lägga upp var denna hahah ;) Aja ni får väl titta på lambis fina hals muskler och min outfit ;) haha

Utlovade bilder

Här kommer bilderna på vad jag köpte igår precis som utlovat ;)


 
solglasögon :) fast bilden blir inte helt rättviss eftersom glaset speglar sig.






Jackan är av märket Regates Royales De CANNES :) Köpte den på SEA AVENUE  på smögenbryggan :) Jackan ser lite konstig ut på bilderna men det är för att  den hänger inte så bra gå galjen.

åska

Nu när jag kom på det! Var det någon som hörde åskan i natt?? Herre gud vad det åskade! Jag vaknade av ett j*vla dunder och trodde nästan att åskan var precis över oss. Är annars inte rädd för åska men detta tyckte jag var obehagligt!



bild låna från google

Flytta dej

God morgon!
Har precis vaknat. Första dagen på hur länge som helst som jag inte ställde klockan, så det fick bli en sovmorgon :)
Annars har jag inte planerat idag. Tänkte ta det lugnt och ligga hemma o läsa, och se på film med syrran ;) Ska självklart till stallet idag, men det blir nog så att Mahilda få rida. Hon har också köpt ett par tretorn falsterbo stövlar så hon ville gärna prova o rida i dom ;) Ska ta kort på de jag köpte igår, så det kommer ut under dagen :)


hemma

Hello :)

Är precis hemkommen efter en lång dag ute på äventyr ;) naje kanske inte äventyr men ute och åkt har vi i allafall varit :) Hade våran årliga " insparkning av sommaren " i Smögen:) Åkte hem i från vid 10 tiden och innan det var jag ute i stallet och fixade hos Lambi. Var på fest igår och kom inte i säng förän kl 03 så det var en trött Emelie som var tvungen att gå upp 07.30, plus så hade jag extrem huvudvärk! Any way väl framme i Smögen åt vi på resturang och gick sedan och kollade på " smögenbryggan" Där hittade jag en jacka, skor och ett par solglasögon :D Även David o Anton hittade sig en jacka och pappa en tröja :) I våran familj så har vi en kärlek till " seglar märken " ;) Tycker att det är väldigt fina och snygga kläder :) När shoppningen var klar tog vi oss en glass för att sedan åka vidare till Dalsland. Kan berätta senare vad vi gjorde där om det blir aktuellt ;)

Bilder på jackan och skorna kommer i morgon :) För äntligen funkar det att lägga upp bilder :D


Hoppas ni har haft en bra första dag på sommarlovet och så hörs vi morgon :)


skolavslutning

Har precis landat efter en dag full men saker. Var som sakt på två skolavslutningar i morse och sen drog hela familjen upp till Bredablick och åt middag:) Åkte sedan vidare till polisstationen för att förnya våra pass. Självklart så var det en surtant som satt där och hon var själv, vilket lede till att det tog cirka 2 timmar för oss -_- fick även vänta en hel del för det var andra som också skulle ha pass. Skyndade oss hem och jag bytte om snabbt och tog cykeln till stan. Hittade ett linne som jag tänkte ha på mig ikväll. Var hemma runt halv fem och då fick jag besök av lilla Arvid som ville "leka" med David så då fick jag vänta tills David hade kommit hem.haha. När han väl var hemma åkte jag o pappa upp till stallet och fixade hos lambi:) Planen var att Vanessa skulle ridigt henne idag, men för att allt drog ut på tiden blev det inte så :( Nu kom jag nyss hem och ska plocka i ordning på rummet och fixa till mig för att sedan åka på fest !!:D Riktigt skojj ska det bli ;) Imorgon kommer uppdateringen inte vara så bra, då hela våran familj ska åka till smögen på vår årliga resa :) Vi brukar alltid åka dit på skolavslutningen med eftersom Anton skulle på sista natten med gänget så fick vi skjuta upp det en dag;) Men ska försöka uppdatera så mycket som möjligt en då:) Hoppas ni har haft en bra dag :) Och njut nu av sommarlovet :D ( vet inte riktigt vad som har hänt men jag kan inte lägga upp några bilden :O någon som har samma problem ??

Avslutning

Hej och god morgon:) i skrivande stund sitter jag på Pontus skolavslutning och efter det väntas Antons avslutning. Gick inte på min egen eftersom jag ändå inte ska fortsätta i klassen och fick ett bra avslut i onsdags ;) hörs när jag är hemma igen :)

sjukling...

Usch, mår verkligen inte bra! Har knappt sovit något alls i natt. Näsan har runnit, har haft frossa och väldigt ont i halsen + huvudvärk.. Precis vad jag behövde nu. Antagligen är det något som går i familjen för Davida, jag, Mathilda o Anton är sjuka -_- Har legat och kollat på film fram till nu och ska snart fixa i ordning mig lite för senare åka på ett möte i skolan. Måste skriva på några papper innan skolan " stänger" Om jag orkar ska jag också gå ner till stan och kika i på Veromoda:)
I eftermiddag blir det stallet och sen ta det lugnt!:)

Ha en bra dag :)

                                     

Godnatt !

Slänger upp ett litet natt inlägg;) Kom nyss hem efter att ha varit med klassen på resturang:) Mycket trevligt var det men samtidigt väldigt sorgligt eftersom det var sista gången jag tillhörde denna klassen! Blev en o en annan tår på vägen hem ;) Nu ska jag se ett avsitt på big brother eftersom jag är för " pigg" för att somna.

Godnatt!


SOMMARLOV !!!

jaa, nu har jag fått sommarlov:) Känns ändå ganska bra nu när jag har fått det ;) Dock vaknade jag i morse med feber och JÄTTEONT i halsen :( men men. Väntar nu på att mormor ska komma och hämta mig, så ska vi åka ut till stallet och ta av lambi hennes täcke. Jag trodde ju att det skulle regna idag^^. Skulle egentligen gått ut men eftersom jag mår så dåligt erbjöd sig mormor att köra ut mig :)

Blir ingen ridning idag, så Lambi får vila:) Hon förtjänar det! Igår red Jennifer henne på lektionen och det gick super bra :) Såg jättefint ut!!:) Ikväll ska jag fira att sommarlovet är här med mina klasskompisar ute på resturang:) Hoppas verkligen jag orkar gå! Känns hemskt att behöva lämna NA11 <3


Gucci

Nu får ni allt börja spara för Gucci har avslöjat att de kommer att släppa en Equestrian Collection 2013!!


                                                

Någon som kan tänka sig att köpa Gucci ?:)

Call my name

God förmiddag :)

Tanken var ju igår att jag skulle lägga mig tidigt, fast så blev det inte ;) halv ett gick jag o la mig i natt men somnade inte på två timmar. Mitt ben och huvudet värkte något fruktansvärt så hade jättesvårt att somna. När jag väl slocknade drömde jag hemska mardrömmar och när jag vaknade visste jag inte om det hade hänt på riktigt eller om det var en dröm;) haha. Och som grädde på moset så försov jag mig och hade knappt 20 min på mig att äta frukost, klä på mig och sminka mig. Inte den bästa starten på dagen direkt ;)

Tänkte skriva klart min argumenterande text nu och laga mig lite lunch ( omelett) ;) I eftermiddag ska Lambi få gå med på en ridlektion på ridskolan :) Ska bli kul att se hur hon sköter sig:) Ridskolan har lånat in Lambi då de har ont om hästar just nu.

Hoppas ni får en bra dag :)


inlägg från hjärtat

Om fyra dagar är det sommarlov. De flesta av er längtar säkert jätte mycket och tycker att det ska bli skönt. Men denna gången är jag den som absolut inte vill ha sommarlov.Vill bara att tiden ska stanna. Detta skolåret skulle bli det bästa med ny klass och skola. Hade stora förväntningar på att äntligen få börja gymnasiet. Istället blev det ett helvet! Kan inte med ord beskriva hur jag känner just nu. Är ledsen, arg, förvirrad, kluven och så mycket mer. Detta året har gått så fruktansvärt fort med samtidigt extremt långsamt. Nu står jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra. Har hela tiden trott att jag skulle vara frisk för länge sedan, men icke då. Om cirka två månader börjar skolan igen och jag vet inte hur jag ska klara av det. Även om jag skulle blir frisk inom den närmsta tiden skulle jag behöva tiden att smälta allt detta och hitta mig själv igen. Samtidigt Känner inte för att vänta ännu ett år med skolan och sedan gå om.  Har nu varit sjuk i tio månader och känner mig extremt trött både fysiskt och psykist.
När min lärare frågade min klass idag hur det kändes att ha sommarlov om några dagar, började jag nästa gråta. Varför vet jag inte. Kanske för jag är rädd att lämna alla vännerna och se dom gå vidare medans jag är kvar och stampar på samma ställe, men även för hur min framtid kommer att bli..

Kan inte någon komma och rädda mig? Stanna tiden och spola tillbaka till slutet av nia då allt var perfekt och jag var en frisk o lycklig tjej? Tack! 
Brukar inte skriva så mycket om hur jag känner mig här på bloggen, men behövde skriva av mig. Så nu vet ni hur jag egentligen känner. 

I'm not okay. I'm a mess

ett inlägg från hjärtat.


Jag vill ut

Red Lambi i ridhuset idag. Tränade bara på att hon skulle vara mjuk i sidorna och inte bli stark och dra iväg. Gick väldigt bra och hon har gått riktigt fint hela förra veckan :) Hade också på mig dom nya stövlarna:) Tar ett tag att rida in dom men änså länge har jag inte fått skavsår ;) haha.

kollar just nu på 16 and pregnant och ska snart göra klart ett skolarbete. Blir att lägga sig tidigt i kväll för jag är riktigt trött ;)


Live my life



Igår blev det en lugn dag:) Var hemma och fixade med alla bilder från studenten o kalaset. Åkte ut till stallet med Hanna som hoppade Lambi:) och på kvällen gick jag en promenad med Sandra o Hanna :D

Idag var det riktigt seg att gå upp! Men som tur var hade jag bara en lektion mellan 9-10. Känner mig riktigt trött så ska ta en powernap innan jag fortsätter med lite skolarbete. Har nog antagligen fått benhinneinflamation i ena benet igen:( Brukar alltid får det så här års när jag går för mycket. Värker väldigt mycket just nu, så kommer få ta det lugnt ett tag.

I eftermiddag åker jag upp och rider lambi en sväng:) Måste ju pröva de nya stövlarna ;)

kram/ Emelie


bilder från kalaset :)



























Tretorn Falsterbo

ÄNTLIGEN har jag fått tillbaka ett par Tretorn Falsterbo stövlar!:D Hade ett par precis när stövlarna kom ut men efter att dragkedjan på dem gick sönder ett antal gånger byte jag in dom mot ett par Mountain horse stövlar. Men nu när Skara hästsport säljer ut den för endast 999 kr har innan kostat 4995 kr :) Så var bara tvungen att ha ett par. Har faktiskt gjort ett kap;) Har fått två par stövlar för samma pris som jag köpte mina första för ;) haha 

Denna gången köpte jag ett par 42 istället för 41 och det skiljde inte alls mycket mellan storlekarna enligt mig ;)

                                                       

next stallet ;)

Ska cykla ut till stallet nu med Hanna :) Hörs när jag är hemma igen :)



Denna bilder tog mathilda på davids ros helt otroligt fin!!

Bilder student!



















































fullt upp

Sådana här dagar när det är fullt upp skulle det inte sitta dumt med en Iphone så jag kunde blogga från mobilen ;) haha

Dagen igår var fantastisk och jag längtar redan tills jag tar studenten! David verkade ha haft en jättebra dag igår och idag kan han  knappt prata hahah ;) Vi hade öppethus här hela dagen så det sista gästerna gick kl 00.30. Var uppe tidigt i morse och gjorde tipspromenadfrågor innan jag cyklade ut till stallet och red Lambi:) Har nu duschat och ska fixa mig i ordning mig och sedan åka på kalas :) Vi har en tradition att varje år morfar fyller år är det kalas ute i deras stuga och då kommer alla släktingar  hem. ( vissa bor i Norge och skåne)

Därför får ni bilderna från Studenten och kalaset i morgon :)


someone like you

Förlåt för dålig uppdaterning, men de sista dagarna har det varit så sjukt mycket att göra! I går var pernilla med i stallet och vi provade hennes dressyrsadel på Lambi:) Den låg jättebra och var väldigt skön och rida i :) Ska ha den i någon vecka o prova och sedan bestämma om jag ska köpa den eller inte. På kvällen var vi bort bjudna till våra grannar på "grillfest"  så var hemma ganska sent.

I morse vaknade jag vid 8 och vid 9.15 hängde jag med pappa till Skara. Han skulle köra min lillasyster och hennes kompisar till skarasommarland. Stannade på Skarahästsport på vägen hem för jag skulle köpa ett par nya stövlar, men självklart passade dom inte så ska tillbaka i morgon igen för då har dom fått en en större stolek. Var hemma igen runt 11 tiden, byta om snabbt och cyklade till stallet. Det har varit tävling där idag, så jag och Emma satt på framhoppningen :) När tävlingen var slut red jag ett dressyrpass på Lambi och oj vad fint hon gick!!<3 Blir väldigt stor skillnad när man har en dressyrsadel:) Cyklade hem igen vid 18 tiden och väl hemma krattade jag gräs och hjälpte pappa att sätta upp partytälten som vi ska ha på studenten på fredag:)

I morgon blir dagen lika fullproppad som idag om inte mer! Allt måste vara klart och jag har massa saker att göra.

  • Åka till Skara
  • Åka till Skövde och fixa student saker till David och örhängen, smink, bh, m.m till mig själv.
  • Städa rummet
  • Plantera blommor.
  • Skaffa ett nytt pass
  • Fixa i ordning i partytältet
  • handla med mamma
  • stallet

en del av det som ska hinnas med ;)



Sofia och Mona Gota cupen :)













dagen

Har varit en sväng i skolan idag:) men nu blir det ingen mer denna veckan! Varit ute i trädgården en sväng och fixat ;) Håller på att laga mat till mina syskon som kommer hem från skolan om cirka en timma vrålhungriga ;) hah. Ska hämta min lillebror i skolan vid tre och efter det så åker nog jag o Pernilla ut till stallet :)

Hörs sen :)


Pernilla och fille :)


Wish you were here

Varit ute på morgonen och gått en riktigt långpromenad på 2 timmar :) Mycket härligt! Nu håller jag på att steka en omelett samtidigt som jag ser på big brother finalen från igår :) Ska gå ut sen om jag orkar och städa garaget som jag råkade lova mamma ^^. Denna veckan kommer bli fullpropad med saker som ska göras. David tar studenten på fredag och vi har massa att göra innan det!

I eftermiddag tar jag nog en promenad till ut till stallet:) Planen är att Lambi ska få vila idag:)


Missing you

ÅHHHHHH är såååå arg !!! Har nu under 106 dagar föltj Big Brother på TV och idag är det finalen som visas på Tv11 och självklart har vi inte den kanalen -_- Så jag får istället sitta här vid datan och få reda på alla i efterhand :( bläää... 

Kan så länge medans jag väntar på att få reda på mer vad som händer under finalen berätta vad jag har gjort resten av dagen:) När vi kom hem från Konfirmationen fixade jag här hemma, åt middag och cyklade upp till stallet :) Var hemma igen vid 15 tiden då jag, mamma och Mathilda kastade oss iväg till Axvall för att kolla på när Clara hoppade Lambi :) Var hemma igen vid 17 då vi bytte om snabbt och åkte iväg till Elin och gratta henne för konfirmationen:) Där bjöds det på alldeles för god mat och trevligt sällskap :) Vid 20 tiden åkte vi till skövde för att hämta några saker och nu sitter jag här :) En kort sammanfattning på en lång dag :)


Konfirmation :)

Fick precis goda nyheter från Clara :) Lambi och hon vann deras duell på på landets festivalen och då har hon vunnit en hopplektion klockan halv fyra :) Så kommer kanske att åka ditt och kolla :) Var i stallet på morgonen och såg till att Lambi gick på transporten och självklart gjorde hon det :) Åkte sedan vidare till sommarhemmet där min kusin har konfirmerat sig :) Ska inte vara hos dom förrän klockan fem så nu ska jag städa mitt rum :)








stallet

Cyklade ut till stallet en sväng nu på kvällen och hjälpte Clara att göra i ordning Lambis saker tills i morgon:) Lambi ska vara med på På landet festivalen :) Dock kan jag inte följa med då min kusin konfirmerar sig i morgon, men jag håller tummarna att det ska gå bra :) Ska ändå åka ut i morgon bitti och se till så att Lambi går på transporten :)



Saknade Dixi <3

Jönköping :)

Dagens planer blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Skulle träffat en vän idag, men istället fick jag o min familj kasta oss iväg till Jönköping efter att jag hade lunchfodrat hästarna. Jag skulle köpa en säkerhetsväst och mamma skulle köpa kläder till Davids student. Hittade i alla fall en Racesafte säkerhetsväst på Charlies :) och mamma hittade kläder:) Sen köpte Anton nya kläder och Mathilda köpte skor. Det roliga var att när vi har inte på Dinsko så träffade vi Lambis gamla ägare :) Riktigt roligt att se dom :) Var inne i stan en sväng också i Jkp och åt på en grekisk resturang innan vi åkte hem :)


I`m in love

Vilket hemskt väder vi har haft idag!:( Idag var det en sådan här dag då man inte ens vill kliva upp ur sängen, utan ligga kvar och sova ;) På grund av det tråkiga vädret har jag inte gjort alls mycket. Städade och lagade mat på förmiddagen och eftermiddagen spenderade jag i stallet :) Lambi fick gå ett pass i ridhuset och hon var super fin !:) Lyssnade jätte bra och var inte tung i handen :) Tog en promenad hem och som tur var regnade det inte då :)

Nu ska jag se på ett avsnitt av Vampire diaries och sen kolla film :) I morgon har jag lunchfodring och sen ska jag träffa en mycket saknad vän <3



Bild på hanna o Lambi på tr-hoppningen i vintras :)


skor

För ett tag sedan var jag i skövde och köpte skor till Davids student:) Lovade att lägga ut en bild på dem, men har helt glömt av de :S Därför får ni en bild nu istället ;)



Fast dom är mycket snyggare i verkligheten ;)

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!