Kingsland 2012









Är riktigt sugen på lite nya ridkläder ;) Här är några snygga från Kingsland 2012 :) Bilderna är tagna från
www.filippasridsport.se och www.charlies.nu

earth hour

Ni glömmer väl inte att det är Earth hour  idag ! Man släcker ner och stänger av strömmen för en timme i hela världen för att tänka på miljön. Kan inte säga att vi är någon familj som är miljövänliga men denna dagen har ändå blivit en tradition för oss. Vi släcker alltid ner och äter en tre-rätters middag hela familjen och sen spelar vi familjespel :) Riktigt mysigt är det när hela familjen samlas och sitter där i mörkret med bara ljus tända och spelar men även pratar om roliga minnen :)



20.30 GLÖM EJ !!


snö??

Känslan när man vaknar och det är snö ute är fan inte skön;) USCH !!! Hade planerat att ta en sovmorgon men när jag råkade vakna upp och kolla ut genom fönstret så var det bara att stiga upp och ta på sig kläder. Fick ta och promenera ut till stallet och sätta på Lambi ett tjockare täcke! Hittade inga vantar heller när jag skulle gå så höll på att frysa ihjäl ;)

Nu har jag krypit ner i sängen igen och ska kolla på Vampire Diaries :) Huvudvärken är inte bra idag :( Men ska åka ut till stallet sen i eftermiddag med pernilla :D

Igår kväll var Sandra och Viktoria här och vi kollade på Vampire Diaries, men dom fixade också mitt hår och sminkade mig :) och resultatet blev riktigt bra :D kände mig som om jag skulle gifta mig ;) hahah.





Här är två bilder på håret :D

Tack tjejer för en underbar kväll <3

sista dagen i skolan

Finns det något härligare än att vakna och se det fina vårvädret ute och höra fågelkvittret?:)Ne tror nog inte det;)

Har precis ätit en god frukost och ska börja fixa mig lite. Ska gå till skolan och försöka prata med några lärare om mitt beslut och få allting att gå ihop. Lite läskigt är det faktikst att hoppa av helt. Själv har jag ju beslutsångest så jag går och ångrar mitt beslut hela tiden. Men som mamma säger, jag har inget val längre om jag vill kunna bli frisk tills nästa termin!

Efter skolan blir det att jag tar en promenad ut till stallet och fixar hos Lambi :) sen kommer Sandra o Viccan hit och vi ska se på Vampire Diaries :D<3 awsome ;) Hålller tummarna  att jag ska klara av detta nu när huvdvärken är som den är..

Ps. Idag får vi också PÅSKLOV !!!!!:D och jag kanske får sommarlov ;)




tävling :)


på börjad renovering

Idag har pappa börjat att tapetsera deras sovrum så just nu är det saker över hela huset ;) haha. Men det blir nog jättebra när det blir klart :D Var förut och köpte foder till Lambi hos en veterinär i broddetorp :) så nu hoppas jag att Lambi ska gilla det :) Clara red Lambi idag och det verkar ha gått bra ?:) Ät sjukt tacksam över att jag har sådan underbara vänner som ställer upp för mig när jag mår så här!

Mamma ringde till Gunilla i Lidköping som gjorde den här behandlingen på mig och hon sa att fruktansvärda huvudvärken kommer ifrån att blockeringen i hjärnan är borta och det har börjat bli en cirkulation igen. Dock måste jag ta det väldigt lugnt och inte anstränga mig. I morgon kommer det bara bli en lektion för mig och på eftermiddagen/ kvällen så ska vi ha ett möte med skolan. Om jag orkar sen så åker jag nog upp och kollar på hoppträningarna :)


huvudet...

När jag kom hem från skolan mådde jag riktigt dåligt! Övevägde om jag skulle behöva åka in till KSS.. fyfan vilken huvudvärk jag hade. Istället så tog jag två citodon tabletter ( morfin tablett) och gick o la mig, sov tills nu och nu är huvudvärken bättre :) Jobbigt när man känner att man inte kan åka in till sjukhuset för det enda dom hade gjort där är att ge mig morfin som smärtstillande, finns inget annat att göra..

Ska försöka samla energi och åka med mamma till broddetorp för att köpa foder till Lambi :) Mathilda fick ta Lambi idag, när jag mådde så dåligt. Tur att man har lilla syrran ändå ibland ;) hahha.



Horse War

 Har länge velat se denna film :) Någon som har sett den ?:) Bra, dålig ?

Horse War







who said life was easy ?

Har just nu håltimme medans mina klasskompisar har idrott. Huvudvärken är lika dålig som igår så mamma försöker få tag på dom i Lidköping och fråga varför det har blivit så här? Eftermiddagen blir ganska lugn hoppas jag. Ska ut och pussa på min fina ponny lite och åka o köpa mat till henne, därefter har jag inget mer planerat. Clara ska kanske rida Lambi idag igen :) annars får hon lite vila ;)

Kom på idag att det bara är imorgon och på fredag kvar i skolan innan lovet :D Första lovet för mig på år som jag inte behöver plugga :D Planen var att jag o pappa ska tapetsera och måla om i köket, mamma o pappas sovrum, och kontorsrummet, men nu får jag se lite hur jag mår. I våran familj är det ofta jag och pappa som fixar sådana saker ;) Mina syskon är inte lika händiga o kreativa som jag är ;) haha.

Har också fått för mig att jag ska sälja min moppen och köpa en ny sadel till Lambi och en ny cykel istället. Vad tror ni om det ?? Dålig, bra ide ??;)

kram<3



Finisar ;)

Tog denna bild från Claras blogg ;) www.falttavlan.blogg.se  kika in där vetja:)

( Clara är hon som rider Lambi nu när jag inte kan )


15.17

Efter mötet med min mentala tränare skulle jag gått till skolan, men huvudvärken var för kraftig så jag klarade det inte. Har legat i sängen hela dagen och vilat. Huvudvärken har verkligen blivit värre igen och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det måste blir bättre snart innan jag bryter ihop, finns inte så mycket enegri och kraft kvar..

Nu ska jag ta och äta och sen vidare till stallet och ta hand om Lambi :)


08.37

Har nyss stigit upp och nu väntas frukost. Ska iväg till men mentalatränare kl 10.20 sen blir det skolan en stund. I eftermiddag ska Clara rida lambi igen :) Igår hoppade hon henne vilket gick superbra :D Lambi kan verkligen hoppa om hon har rätt ryttare på ryggen ;) I kväll måste jag försöka plugga lite också, ligger lite efter så tänkte börja att göra klar dom sakerna. Systemkameran följer nog med ut till stallet, så räkna med lite ny bilder ;)




Lambi och Mynta i somras :)

Huvudvärk i 9 månader.



Energin är på botten idag. Huvudet pulserar något fruktansvärt och kroppen är helt död. Skulle göra vad som helt för att bli frisk! 9 månader har gått och det har inte funnit en enda dag eller minut då huvudvärken varit borta.. Det är inte förrän man är riktigt sjuk som man uppskattar hur det är att var frisk!

 Just nu har jag betyg i två ämnen i skolan och de andra ämnena sitter jag med o lyssnar, men har börjat fundera på att hoppa av helt och inte vara i skolan alls. Jag har verkligen försökt och jobbat i uppförbacke alldeles för länge nu och idag kom jag till en gräns där jag kände att nu går det inte längre. Huvudet är inte med mig alls längre. Det spelar ingen roll hur mycket jag pluggar och läser hjärnan tar inte upp det i allafall. Jag har börjat glömma av saker och det är inte alls likt mig. Förut när jag har berättat för personer o läkare om koncentrations svårighetera har dom inte trott mig, men i torsdags fick jag reda på att jag inte har haft någon blodcirkulation in det centret i hjärnan där informationen tas upp. Det förklarar ju en hel del. Just nu känner jag att jag behöver skita i allt som heter skola och blir frisk o kunna träna. Hitta tillbaka till mig själv helt enkelt! För jag känner mig inte just nu som mig själv..

Och detta bevisades idag när jag fick reda på matte 1c kursprovet.. fick ett E+. Gick ut med MVG i matte i nian och har aldrig haft problem med det, så detta var bara ett bevis på att hjärnan inte funkar som den ska och det har jag känt länge..

Om jag ska säga något positivt om dagen var att jag fick ett A på samhällskunskaps provet :D yipppe :) som tur var det mycket argumentera frågor, så det passade mig bra ;)


Min blogg är inte den mest positivaste just nu, men bloggen har jag som en dagbok till mig själv. Jag är mig själv här och bloggen handlar om mitt liv och det är så här det ser ut just nu! Tänker inte låtsas vara någon jag inte är.. går ingen en extrem tuff period och då kommer jag inte låtsat att allt är underbart och att  jag är ssåå glad, för det är jag inte..

Sen är det upp till er om ni vill läsa den eller inte! Men självklart hoppas jag det ;)  Livet är inte på topp jämnt och förhoppningsvis så kommer jag bli frisk och må bättre inom snarast tid :)

/ Emelie Lundh

Vad jag var på i Torsdags ;)

De här var jag på i Torsdags i Lidköping. Detta gör man inte på sjukhus utan de är två privat personer som har läst medicin som har öppnat detta företaget och dom har lyckats bota flera personer med för högt tryck i ryggmärgen som jag har. Vi har valt att prova den här behandlingen eftersom läkarna på KSS inte vet något alls och tiden bara rinner i väg. Läkarna har varit otroligt elaka så jag har tappat allt förtroende för dom, så nu provar vi andra behandlingar  istället :)  








Dr.Sutherland upptäckte att hjärnan, hjärnhinnorna och ryggmärgen med sin vätska utgör ett slutet system. Detta system har , precis som det kardiovaskulära system ( hjärtats pulssystem), sin egen KranioSakrala " puls".
I en frisk kropp ligger pulsationerna vanligast på 6- 12 / minut, en rytm som kan kännas i hela kroppen men vanligast i kraniums olika ben och jäms med ryggraden, och ner till korsbenet / höftbenen. Denna pulsation eller rörelser skapar mycket små rörelser i huvud, ansikte, ryggkotor, korsbenet, bäckenbenet, men även den övriga kroppen. När en kropp befinner sig i ohälsa kan detta system bli kraftigt påverkat och leda till olika rotationer låsningar och glidningar. KranioSakral behandling påverkar kroppens olika system och genom att återställa det hydauliska trycket kan också kroppens balans återställas så att kroppen kan självkorrigeras och läkas.

Behandlingen påverkar främst fem stora områden: centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, olika hinnor i hjärnan och ryggraden, kraniums ledstrukturer och korsbenets rörelse i förhållande till höfterna. Den är mycket varsam och syftar till att assistera kroppen till självläkning.

I USA och England har medicinsk forskning visat att denna terapiform har mycket god effekt på en persons fysiska , emotionella och mentala hälsa. I USA används KranioSakral terapi när allt annat inom skolmedicinen och alternativmedicinska behandlingsformer inte har gett önskat resultat..


När dom kollade min puls i ryggmärgen så kände dom inte alls och sen var den alldeles för snabbt, vilket antyde på ett blockning i hela ryggmärgen. Men även mitt huvud var blockerat och det är därför jag inte har kunnat få in någon " information"  i skolan.  Hjärnan kan inte ta tills sig informationen. Dom som gjorde behandlingen tror att min huvudvärk beror på att jag har fått skador på hjärnan efter alla hjärnskakningar. Att det har blivit blockeringar och låsningar i hjärnan och det innebär att ryggmärgsvätskan inte kan flyta runt på samma sätt och då blir trycket för högt. Hoppas verkligen att detta funkar!! Känns som detta är mitt sista hopp! 9 månader har gått snart och det har inte funnits en dagen eller minut då jag har varit utan huvudvärk.. 

Dock ska jag heller inte rida på tre veckor, men får se hur länge jag klara att hålla mig ;) Det har bara gått några dagar och jag är redan ridsugen ;) haha

http://www.lidkoping.org/nya.krafter/Kranisakral.htm

just nu

Nu ska jag o pappa åka och köpa några lådor till min sadelkammare :) Sen åker jag ut till stallet en sväng igen och pyssla med min älskling :) Tar nog yttligare en promenad sen igen:) Älskar detta vår vädret <3


Ullared

Här kommer bilder på sakerna jag köpte i Ullared :)



Ofodrat regntäcke, täckesjord, läderbalsam, man o svans glans, borste, ridstrumpor, mankam, stövelhängare.



2 tränings tröjor, här är den ena :)



här är de två tröjorna + ett par jogging byxor :) ( dålig bild )



ett par tyglar :)



en så kallad " pippi tröja " :)



en tröja :)



en marin blå pike tröja att rida i :)



Sommartid

hej alla bloggläsare ;) Har precis ätit frukost och ska nu byta om till träningskläder och ta en powerwalk till stallet och lunchfodra hästarna :)
Igår var jag som sakt i Ullared :) hade inte planerat att köpa något men det blev lite bra " behöva " saker ändå ;) Kommer upp bilder på sakerna när jag kommer tillbaka från stallet :) Ska försöka blogga ikapp lite om vad jag gjorde i torsdags  på min behandling i Lidköping.

Så här ser min dag ut:

* Stallet
* städa mitt rum och göra om min garderob
* plugga
* Läsa
* Fixa och putsa min saker i stallet + göra iordning min hylla
* Hitta på något med Lambi så hon får röra sig nu när jag inte får rida.
* Hälsa på farmor

Insåg precis själv att ska jag hinna med detta då måste jag sätta fart;) Syns snart igen :)



ps. Ni har väl inte glömt att ställa om klockan ?;)

24 mars

God morgon :) Ingen uppdatering igår, hann verkligen inte. Först var det skolan mellan 8- 13.30 cyklade hem fort och vidare till stallet :) Clara red lambi åt mig eftersom jag inte får rida, och det gick super bra :) Tack Clara för hjälpen :) Hem igen och fixade mig o vidare till Hanna där vi bakade tårta till Viktoria som fyller 17 år idag :D GRATTIS !!!:D:D<3<3 Hade dock väldig huvudvärk så stannade inte så länge utan gick hem  la mig.


Nu är klockan 07.45 och jag håller på att göra iordning mig :) Ullared och Varberg väntar :) Ska bara åka snabbt ut till stallet innan och fixa hos Lambi :)


Hörs i morgon:) Och njut av det fina värdet !!:)


fullt upp

Förlåt för dålig uppdatering med har haft det fullt upp! Orkar inte skriva så mycket om dagen men har i allafall varit i lidköping på behandling för mitt höga tryck i ryggmärgen. Skrver mer i morgon om vad dom gjorde :)

Nu ska jag sova !:)


God natt

Red ut på berget idag med Clara :) Var ute minst en timma och det var riktigt härligt!:) Har ridigt väldigt mycket i ridhuset så det var roligt att komma ut, vilket Lambi också tyckte ;)

Nu ska jag sova :) huvudet är inte på topp just nu och imorgon väntar en ny undersökning i Lidköping! Hoppas att dom kan hjälpa mig !:)

God natt <3


Sunshine ;)

God morgon !:) Sitter i köker och äter en härlig frukost :) Idag börjar jag inte förrän 13.40 eftersom mina klasskompisar har frilufsdag på förmiddagen som jag inte kan vara med på. Om en stund tänkte jag ta en promenad ut till stallet och mocka, göra höhåsar och fylla på vatten, så det är gjort tills i eftermiddag :) Dagens ridpass blir en uteritt med Clara :) får passa på när det är så fint väder !:)

Kram <3



jag och Dixi, gota cupen 2009 :)

nedräkning

nedräkning

10 saker jag tycker om:

att höra orden jag älskar dig
min älskade ponny <3
min vänner
sommarkvällar
Känslan att vara lycklig
härliga stunder med familjen
kramar
musik
Att bara vara
kärleks filmer
9 saker jag tycker mindre om:

Att behöva ta belsut som förändar ens liv..
Att vara sjuk..
När saker aldrig blir som man har tänkt sig.
mensvärk
att jag är pank xD haha
min kropp!
att jag har alltid går och ångrar saker
nervositet
saknad
8 bloggar jag läser:

7 saker jag vill göra i framtiden:

Gifta mig
Skaffa familj
Ha ett välbetalt jobb
Resa
Vinna stort på lotto ;)
Bli känd ;) hahha
Hjälpa andra personer som har det svårt!
6 saker jag är rädd för:

att förlora min familj
att dö
att inte hitta min framtida man, veta hur han ska vara.
att få någon allvarlig sjukdom eller inte blir av med min sjukdom jag har nu och leva med huvudvärk resten av livet.....
att bli lämnad ensam
5 ord som beskriver mig:
 
omtänksam
Snäll
social
vaksam
glad
4 saker jag ser fram emot:

Att gå ner i vikt
börja om gymnasiet
träffa min dröm kille
Att blir friskt och hitta mig själv !!
3 böcker jag tycker om:

Egoboost
Så länge vi båda andas
Ljudet av ditt hjärta
2 råsnygga killar:

;)
1 bra låt:
Finns för många bra ;)

A change

Äntligen börjar dagen gå mot sitt slut och jag ligger nu och myser i sängen framför ett big brother avsnitt :) Idag gjorde jag mitt prov!:) Kändes sådär, men får vänta tills resultatet kommer :) Dagen i säg har varit ganska hektisk. Vaknade vid 05.00 och pluggade tills halv åtta då jag gick till skolan, gjorde provet i två timmar, var med på spanska och åt lunch. Gick sedan hem och upp till Sjukhuset i falköping där jag träffade en Dietist. Därefter åkte jag o mamma till badet och pratade med dom om gymkort. Jag vill börja gymma igen men vet inte om jag klara det än p.g.a. huvudvärken, men vi bestämde i allafall att jag ska ha en provträning på torsdag:) Åkte hem och åt sen vidare till stallet:) Red Lambi och fixade allt och vid halv åtta gick jag hem:) Å nu ligger jag här :)


Ska verkligen börja blogga mer nu när jag har tiden :) Känns otroligt skönt att komma hem och inte behöver göra några läxor utan kunna krypa ner i sängen och se på film o läsa en bok :)

Hörs mer i morgon :)


home

Kom hem från skolan precis och nu ska jag se ett avsnitt på Big Brother innan jag ska plugga. Imorgon gör jag äntligen provet! Där efter kommer jag inte ha något prov eller läxor på hur länge som helst :) ( hoppas jag )
Så då blir det ordentlig bloggning :) ses <3


God morgon :)

God morgon!:) Idag kommer mina päron hem igen så nu städas det ;) Sen måste jag plugga, som vanligt -_-
I eftermiddag tar jag nog en promenad ut till Lambi och rider henne :) Ungefär detta står på schemat idag ;)




De Niro

åhh jag är kär :D


lördagsmys



Sitter i mitt rum och lyssnar på go musik :) Snart blir det att äta och sen ha myskväll med lille brorsan :) Blir nog att se på " pelle svanslös " som är en stor favorit hos han just nu ;)

Imorgon ska jag plugga massa och städa. Nu när mina päron inte är hemma ser det ut som en bomb har slagit ner, kläder och saker överallt ;P

Hoppas ni får en toppen kväll :)


lördagsmys



Sitter i mitt rum och lyssnar på go musik :) Snart blir det att äta och sen ha myskväll med lille brorsan :) Blir nog att se på " pelle svanslös " som är en stor favorit hos han just nu ;)

Imorgon ska jag plugga massa och städa. Nu när mina päron inte är hemma ser det ut som en bomb har slagit ner, kläder och saker överallt ;P

Hoppas ni får en toppen kväll :)


presentation

Såg att det här tittat in fler bloggläsare här :D Så tänkte presentera mig :)

Mitt namn är som sakt Emelie Lundh och jag är 16 år, fyller 17 i maj :) Går egentligen första året på Ållerbergsgymnasiet i Falköping på de Naturvetenskapliga programet men har fått en sjukdom så har valt att hoppa av skolan och börja om nästa år istället. Dock läster jag två ämnen, matte och samhällskunskap så jag ska slippa att läsa dom nästa år. Mitt fritidsintresste är hästar och jag har en egen häst :) vid namn Lambada. Hon är en maxad D-ponny på 15 år. Hon har tävlat upp till LC hoppning, men inte med mig. Hon är en glad ponny som älskar att hoppa och gör det riktigt bra ! :) Själv rider jag bara dressyr på henne och hoppas kunna komma ut och tävla nu i vår. Här på bloggen kan ni läsa om min vardag med skolan, hästar o min sjukdom.

Hoppas att ni ska gilla den :) Kram



sova..

klockan är nu 08.55 och jag kom precis hem från stalltjänsten :) Ska nog sova någon timme innan det är dax för att plugga -_- ska bli riktigt skönt när det här provet är klart!  Sen runt 13 ska jag dra ut till stallet igen och Malin ska rida lambi :) Resten av dagen ska jag ta det lugnt och plugga! Mina föräldrar åkte till Stockholm i morse då här hemma är det FF haha.


sovmorgon :)

Sovmorgon idag till 11.05 :) Fast jag ska ängna en del av den till att plugga ;) Idag kan jag inte säga att det står så mycket specielt på schemat. Skolan, Rida och plugga. Sen så klart lite fredags mys med film :) I morgon åker förövrigt mina föräldrar till Stockholm så i helgen är det FF ;) haha. Dock har jag stalltjänst i morgon så ska släppa ut privathästarna, fast det brukar gå ganska snabbt :)

Nu ska jag fortsätta, hörs mer sen :)


it is worth fighting for ?

Idag red jag lambi ute på ridbanan :) Kallt vare men båda ridhusen var upptagna så då har jag inte val ;) Lambi gick helt ok med tanke på att det blåste ute. NU ska jag hoppa in i en varm dusch sendan väntar plugget. Avslutar nog kvällen sen med att kolla på Big brother :)

Vet verkligen inte vad jag ska skriva längre så om ni har förslag Kommentera !!!:D


förlåt..

Hann aldrig att blogga igår tyvärr.. Var i skolan nästan hela dagen, slutade 15.10. Gick hem och byte om och ut till stallet med Hanna :) Fixade hos lambi och sen hem igen. Byte om igen och vid 18.00 åkte jag, mamma, Mathilada och Pontus till töreboda :) Kollade när mina bröder spelade kvalfinat till Div 2! Kan säga att det var sjuuukt mycket folk i ishallen så jag kunde knappt se något xD Stod personer överallt ;)

 Dock förlorade Blue Riders med 4-1. Kan inte säga att dom spelade värst bra, vilket var jätte synd när de har kämpat sig upp ända hit och har spelat riktigt bra kvalet igenom. Skillnaden mellan Töreboda och Falköping är att Töreboda har köpt in alla sina spelare min Mariestad som ligger i div 1. Medans falköping har bara " egna" spelare och har kämpat sig upp från botten denna säsongen. Så Blue Riders ska verkligen har Credit  för de dom har åstakommit bara denna säsongen!

När jag kom hem igen vid 22 tiden så jag ett avsnitt på big brother innan sängen :)


Idag ska jag först till min mentala tränare och sen till skolan. Ska nog försöka rida Lambi idag och kvällen kommer bestå av samhällskunskap plugg!

Hörs mer i kväll :) Kram<3


sjuk..

Hej bloggen :) Är hemma från skolan idag :( har jätte ont i halsen + huvudvärk så stannade hemma.
Ska försöka plugga lite samhällskunskap nu hörs :)



var bara tvungen att lägga upp denna bild :) Tycker det är så otroligt fin ! En riktig ögonblicks bild. Dock är den finare i " verkligheten" har tagit kort på kortet om ni fattar xD

På bilden är det Anton min lille bror och Elin min kusin :)

shopping

Det köpte jag i skövde igår :)  Jeans ginatricot, blus ginatricot, skinnjacka cubus.



   

Dåliga bilder,  I know ;) Men orkar helt inte ta kort på kläderna så tog dom från www.ginatricot.com och www.cubus.com :)


Hanna o Lambi del 2














svar på frågor :)

Fick dom här frågorna på frågestunden :)

1. Vem är din bästa vän?
2.om du vann en miljon va hade du gjort då?
3. Vem är din favvo ryttare ?;')

1. Min bästa vän, herre gud har så många underbara och fantastiska vänner så har jätte svårt att svara på denna frågan. Men om jag verkligen måste skulle jag nog säga Hanna Poutiainen <3 En helt underbara vän som jag har känt så länge jag kan minnas :) Ser henne nästa mer som en lilla syster än som en vän. Hon kan jag verkligen berätta allt för och hon finnas alltid där :) Vi kommer alltid bra överrens och har sjukt roligt tillsammans ;) Har nog bara bråkat med Hanna en gång och då var jag väl runt 8 år ?xD och det var för att jag fick mer fiskar än henne när vi fiskade i deras stuga xD hahah.

Tack Hanna för att du är min vän och jag hoppas att vi alltid kommer vara de <3



Hanna o Lambi på bild :)


2. Oj, om jag hade vunnit en miljon?  haha vet inte riktigt vad jag skulle göra, men en resa skulle sitta fint :) Sen hade det nog blivit massa hästsaker, hahah xD Hade  nog också tagit med alla mina vänner och gjort något roligt med dom :)

3. Min favorit ryttare måste jag säga Rolf-Göra Bengtsson :) Han rider otroligt bra och han får sina hästar att prestera riktigt bra :) Sen har Rolf inte fått något gratis utan har fått kämpat sig fram till sin framgång, det gör att man blir extra imponerad när man ser han rida :)




Roligt mer frågor :D ställ gärna fler :)

Hanna o Lambi del 1

Här kommer två bilder från när Hanna hoppade Lambi i morse :) Kommer mer i kväll :) ska dra till skövde nu :)






Stalltjänst

Kom nyss hem från stalltjänsten som jag har haft nu på morgonen :) Har fodrat och släppt ut 46 hästar :) Nu ska jag ta en powernap innan jag måste fortsätta med allt som står på schemat idag:)

Detta har jag tänkt att hinna med idag:

* Gå hälsoslingan med vänner :)

* Rida lambi :)

* Plugga -_-

* Städa mitt rum, samt fixa garderoben.


Tänkte ta med kameran till stallet idag :) Måste ha lite nya bilder innan jag får bildbrist ;)




Finaste Hanna o Lambi <3


pizza time :)

Sitter och kollar Mello med underbara vänner :D kvällen kan nog inte bli bättre;) Taggar också för morgon utsläpp i stallet i morgon, 46 hästar ska ha " frukost" och sedan ut i sina hagar:)

Stallet nu :)

Ska åka till stallet nu och rida + lunchfodra :) Bloggar mer sen :)


01.54

Klockan är nu 01.54 och jag kom hem från Ållefest för en stund sedan :) Kan säga att det var sjuuukt mycket folk vilket var en nackdel, kunde inte röra sig där inne.

Idag gjorde jag kursprovet i matte 1c mellan 8-12, gick väl sådär. Får vänta och se vad resultatet blir. Kom hem vid 12.30 åt och sen gick jag vidare till stallet. När jag kom dit höll dom på att tömma alla ridskoleboxarna så det var kaos xD Tog in Lambi och red henne i ridhuset:) Markarbete blev det och hon gick helt ok med tanke på att hon inte har gått så mycket denna veckan. Putsade och fixade till lite i sadelkammaren + mocka, göra höpåsar, fylla på med vatten m.m. Pappa kom och hämta mig 17.30 o skynade mig in i duschen och gjorde mig i ordning. Vid 20.30 träffade jag elin på Ica och vi köpte glasstårta till Vanessa :) Gick sen upptill Vanessa och fikade inna vi alla tre drog till Ålle :)


Det här var min dag :) Hörs mig i morgon :) ( idag) :P

matte plugg

Skolan rullade på som vanligt och jag var med på två lektioner :) En på förmiddagen och en på eftermiddagen:) Nu ska jag träffa Elin och Vanessa:) Och vad tror ni tre naturnördar ska hitta på ?;) Jo plugga -_- haha. Sista dagen idag för att studera till kursprovet i morgon! Ska göra mitt bästa så får vi se hur det blir ;) Har ju börjat tänka positivt på saker o detta var väl en början ?:P

Blir bättre uppdateringar när de här provet är över och jag kan få en " normal vardag " igen ;)


kram / Emelie <3



I love you <3

Har precis kollat klart på big brother :) och nu ska det pluggas matte resten av eftermiddagen/kvällen. Var ute och lambi förut och fixade i stallet :) Lambi ska få vila tills på fredag eftersom huvudvärken har varit ganska mycket sämre denna veckan och att jag ha matte kursprov på fredag. Annars händer det inte så mycket just nu, var på fyra lektioner idag i skolan.

Var hos min mentala tränare igår och vi pratade mycket om inre stress. Jag känner mig stressad av vad alla andra gör och vill att jag ska göra. Måste börja lära mig att säga nej och tänka på mig själv och jag någon gång ska blir frisk. Funkar inte att vara över allt hela tiden. Detta är väldigt svårt för mig att bryta eftersom jag är en person som alltid har mycket saker omkring mig och vill ha det. Är van vid att ha ett högt temp från 07.00 - 23.00 varje dag.

 Känns bra nu också med skolan. Nu har jag tid att hinna " läka" och få lite tid för mig själv :) Att göra saker som får mig att må bra helt enkelt :) Så nu ska jag försöka hinna träffa mina underbara vänner som jag inte har träffat på evigheter ! Saknar er så sjukt mycket !!<3



I will fight to the end

Sitter i skolan och väntar på den första lektionen som börjar 9.35 :) Har idag bara tänkt att gå på två lektioner, biologin som börjar snart och sen samhällskunskapen som börjar 14.50. Kommer att ha en låååång rast och den ska ängnas åt att plugga matte!

Efter skolan så ska jag iväg till min mentala tränare :) Var väldigt längesen jag var där, så det ska blir roligt :) Det är så skönt att gå där ifrån sen med huvudet fullt av positiva tankar, vilket kan behövas nu :)


 Annars  känns huvudet lite bättre än det var igår (Y) :) Och jag hoppas det håller i sig hela dagen! :)


Hörs mer i kväll :)


Måndag 5/3

Vaknade upp i natt med sån fruktansvärd huvudvärk, så bestämde mig för att stanna hemma från skolan idag. Kunde tyvärr inte missa matten så  fick palla mig iväg och vara med på den ändå. Nu har jag engelska fast göra ingenting, väntar på att jag ska ha ett möte o sen gå hem igen. Märker ganska tydligt direkt när jag ska plugga att det blir för mycket för hjärna, och det slutar i jätte huvudvärk.

Sen måste jag också berätta att idag är det den första dagen jag går i skolan utan betyg. Har hoppat av alla kurser förutom matte, biologi och samhällskunskapen. Dom ska jag satsa på och få betyg i, så jag slipper göra dom kurserna nästa år :) De andra kurserna ska jag bara sitt med på lektionerna och inte göra något utan bara lyssna o ta in så jag får försprång inför nästa år. Men har tagit bort svenska o idrott helt.

Känns ganska läskigt just nu. Att våga ta steget att börja om och släppa allt. Är annars en person som aldrig ger upp utan kämpar i alla lägen. Men nu går det inte p.g.a. av min sjukdom. Jag anser inte heller att jag ger upp utan att jag hoppar av för att jag  fortfarande vill ha chansen att få bra betyg och istället för att bara ge upp och acceptera läget få kämpar jag vidare för att uppnå mina drömmar!

Hörs mer i kväll !:)




4 mars

Hello :) Gårdagen gick i ett, hann aldrig att blogga. Vaknade vid halv åtta och tog en härlig vår promenad ut till stallet o red. Körde lite markarbete i nya ridhuset och Lambi gick som en klocka :) Super fint gick hon! Fixade lite i stallet sen och tog bort broddarna i lambis skor, känns verkligen som vår när man får göra det :) Lunchfodrade hästarna o sen kom pappa o hämta mig.

 Åt middag o duschade innan jag pluggade matte. Sen sa huvudet bara tvär stopp och jag fick sån fruktansvärd huvudväk. Gick o la mig en stund med det hjälpte så klart inte. Fick gå upp ch fixa mig o så åkte jag o pappa ut till stallet för att ta in lambi. Åkte sen på kalas till Kusinen Elin som fyller 15 år idag :) Grattis !!!:D. Dock hade jag riktigt ont i huvudet så vi satt o såg på Tv hela kvällen :)

Vaknade upp i morse med jättehuvudvärk igen "/ har försökt plugga lite men får göra några tal i taget. Blir nog att mamma o mathilda får ta hand om Lambi idag..

Har inte så jätte mycket att blogga om just nu, så ni får gärna komma med tips :)

Hare bra <3


FRÅGESTUND !!




Den avslutas på Söndag 24.00 så passa på nu ;)

sunshine :)

God morgon alla glada :) haha. Vaknade i morse med att solen tittade in i mitt rum :) HELT UNDERBART väder är det ute, riktigt vårit :) = Emelie glad :D!

Börjar inte förrän 11.05 idag så sitter nu och pluggar lite matte o engelska med lite musik i hörlurarna :) Bättre kan det nog inte bli :) Slutar 13.30 och sen blir det stallet, funderar på att ta en uteritt i detta vädret ? Måste passa på när det är fint!

Kvällen ska jag använda till att plugga matte. Har kurs prov på hela boken nästa fredag så helgen o veckan kommer bestå av mycket plugg.

Hoppas alla får en toppendag :D


Kingsland summer 2012

Nu har ÄNTLIGEN Kingslands sommar kollektion kommit ut :) Dock så blev jag inte så jätte imponerad, men lite fina kläder fanns det ändå :) Så nu är det bara att spara pengar ;)
¨
Kan inte lägga upp bilderna här på bloggen så är ni nyfikna kan ni kika på den här :) www.kingsland.no


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!