full fart

skolan har bara rullat på idag, slutade klockan 4 men kom inte hem förrän lite över 5. Åkte upp till stallet och red lambi en lite sväng och hem igen. Var hemma runt 20 sen har jag duschat, ätit och nu ska jag plugga.

hörs mer i morgon :)


Allt blir inte riktigt som man har tänkt sig..



Var på möte idag med rektorn på skolan och vi pratade lite om hur jag ska göra med just skolan och allt eftersom jag fortfarande är sjuk och inte kan uppnå de betygen jag sattsar på. Har du funderar på att ta bort någon kurs och sedan gå ett fjärde år och läsa in den det, men det kan bli lite kneppigt. Så just nu lutar det väl åt att jag ska gå om ett år. Att jag fortsätter det här året med studierna och försöker göra så mkt som möljligt och sedan gå om ett år och då har jag ju redan försprång in och jag kan få samma vilkor som alla andra. För just nu är det så att jag pluggar heltid + övertid kan man säga, jag pluggar dubbelt så mkt som alla andra samtidigt som jag har min huvudvärk. Tycker det är självklart jätte tråkigt att behöva lämna min klass som jag trivs jättebra i nu men jag kan ju å andra sidan inte hjälpa att jag blev sjuk. Sen får jag ju också tänka på att det är verkligen nu det gäller med beygen, man kommer ju inte kunna läsa upp om man får dåliga betyg och eftersom jag sattsar på A i alla ämnena så måste man lägga ner väldigt mycket tid i skolan. Och det är jag vilig att göra för att jag vet att de tre åren jag lägger ner nu på skolan kommer att löna sig hela livet! Därför kommer det nog bli så här tyvärr :( Dock är det inte bestämt till 100 % än men kommer i alla fall att skicka in ett ansökan på att få välja om.


Nog med det. Har varit hos Lambi och fixat henne och nu ska jag försöka göra lite svenska och matte. Ska kolla på teen mom 3 vid 20.00 också sen sova. Huvudet är inte alls på topp idag tyvärr... :(


Hoppas att ni har haft en bra dag :)

PS. när lite nyfiken vilka som läser min blogg, så kan ni inte skriva erat namn i en kommentar så vet jag lite ;) haha.


nu..

kom precis hem från stallet, har ridigt ett dressyrpass på Lambi och hon gick fint :) Nu ska jag hoppa in i dsuchen och fixa med och sen ska jag umgåe med en enormt saknad vän ! Fanny Larsson :D<3 hörs i kväll ;)


Tr-hoppning

Idag har det varit tr-hoppning och Hanna var med och hoppa Lambi 90 + 90 och hon var riktigt fin i båda klasserna :D Hanna o Lambi är som " handen i hansken" när det gäller hoppning! väldigt roligt att se :) Dock så var det ju inte så jätte lätt för Hanna idag med tanke på att jag bytte bett på henne igår så då hade ju inte Hanna ridigt henne med det innan. Men det gick super bra ändå :)

Här kommer lite bilder :) Filmade också så det kanske kommer upp en annan dag :)










Dag 16: Någonting jag hatar.

- Folk som ljuger
- Folk som gör allt för att synas och höras hela tiden.
- Falska människor


I think of you every day

I eftermiddags var jag o mamma på skarahästsport och köpte det dära betten men fick också med mig hem ett par botts, salva och broddar. Var också inne på julahuset o köpte en ny väska till mig eftersom jag fick slänga min andra. På vägen hem släppte mamma av mig i stallet, blev ganska sen så var inte där förrän 19.30 så red i mina " vanliga" kläder. Ganska obekvämt om man säger så ;) Red Lambi en kortis bara för att kolla hur bettet var och det funkade verkligen super :D Hon var inte alls lika stark och lyssnade mkt mer. Men vi får se lite i  morgon då hanna ska vara med på tr-hoppningen hur hon funka då :) Sen så broddade jag henne så var inte hemma förän 22.00

Nu ska jag gå upp och se på Vampire Diaries och Breaking down sen blir det att sova för min del :)
 kram <3


hello

Sitter i skolan och har pluggat biologi, börjar om ca 20 min med engelska och sen matte och vid 13.40 slutar jag :) ska nog dock vara kvar och göra klart engelska läxan så den är gjord så slipper jag det under helgen :)

I eftermiddag blir det som sakt skarahästsport :) och på kvällen ska jag rida Lambi :) Sen ikväll ska jag läsa lite till biologi och sen se på en film o mysa !:) Känns som jag verkligen behöver detta efter denna veckan.


Teenager post


Dag 15: 3 saker jag inte kan leva utan.

- Min data
- En mobiltelefon
- Tv


idag :)

Heej:) Idagen i skolan gick så enormt långsamt !! usch.. Slutade ändå en lektion tidigare. Sen i eftermiddags har hovslagaren varit hos Lambi så nu har hon nya skor :) Fick jätte mycket beröm för hur fin musklad hon var :) Han tyckte lambi såg ut som en rikigt elit ponny " en riktigt atlet". Min " riktiga" hovslagare har skadat ryggen så då kom det en kompis till honom o skode lambi och han hade ju aldrig sett henne förr. Sen kom den vanliga hovslagaren o kollade läget lite och då sa han också att lambi verkligen hade förändras  bara under hösten och att hon var riktigt fin i kroppen :D Jätte kul att höra och att alla träning jag o Hanna har lagt ner på henne ger resultat :D

I morgon ska jag vara i skolan mellan 11- 13.40 men ska nog gå ditt vid 8 o plugga med Lovisa o Linda så jag slipper plugga på biologi provet i morgon kväll. Sen ska jag o mamma till skarahästsport och på kvällen blir det ridning med förhoppningvis det nya bettet :)


Nu ska jag gör samhäll o biologi !


dressyr

Hoppade in på en av ridlektionerna ikväll så nu har lambi gått ett ordentligt dressyr pass. Gick ganska bra, fast hon var väldigt springig och pigg. Tränade på hästarna skulle vara i balans i hörnen m.m. Dock måste jag köpa ett nytt bett till henne eftersom det ligger o skaver. Så ska köpa ett rakt D-ringat bett.



Ett sådant som är på bilden. Ska bli riktigt roligt att se hur hon går på det. Hon kanske till och med inte blir så stark på det :) för se helt enkelt.



true


Dag 14: En bild jag blir glad av.



Min första hopptävling:) den glömmer jag aldrig o då även min första placering :D

Life goes on

Har precis vaknat från en powernap men skulle lungt kunna sova resten av kvällen ;) Ska försöka göra lite samhällskunskap frågor som ska vara klart o inlämnat denna veckan, och sen vid 19.20 åker jag ut till stallet o rider lambi :) Blir ett ordentligt dressyr pass idag tror jag, så hon inte är alldeles för stark när Hanna ska hoppa henne på lördag ;)

hörs senare ! :)



En bild på mig och Dixi på tävling ;)

åh ta mig härifrån !!

Ligger i sängen och pluggar biologi, samtidigt som hjärnan drömmer om att bara få åka iväg och släppa allt som är just nu! Huvudet värker o skriker att det räcker nu.. Ska ju egentligen ta det lugnt och komma tillbaka till min " riktiga vardag" steg för steg. Fast detta har jag ju inte gjort som vanlig xD men börjar tyvärr känna av det "/. Inte så lätt att vara jätte dålig och inte göra något alls o sen plötsligt komma tillbaka igen på en gång. Har ju velat komma tillbaka så fort som möjligt så har verkligen bittit ihop o kämpat med ett leende på läpparna fast så bra är det tyvärr inte.. Vill så fruktansvärt mkt! och i allafall vad det gäller skolan. Har alltid vara ambitiös i skolan o gjort bra ifrån mig, och äntligen fick jag börja gymnasiet och vissa vad jag kan o så händer detta !? Känns nästan lite ironiskt, här har man gått och väntat i många år och drömt hur det skulle vara o så när det händer blir det platt pannkaka av alltihopa. Men ska verkligen göra mitt bästa med den här situationen och kämpa på. För jag ger aldrig upp! Jag ska uppnå mitt mål ändå om det kommer krävas att jag går om m.m. 

Ne nu är det dags att sätta fart igen ;) 



Bilden är tagen av mig i La Manga 2011 :) Saknar detta stället otroligt mkt ! 

Please take me away...
 

Tisdag

Var i skolan kl 9 och pluggade till 10 sen började samhällskunskapen. Därefter har dagen rullat på i full fart! Slutade kl 16.00 och då hämtade pappa mig och körde ut till stallet på direkten. Skulle hämta in Lambi o sen så hoppade Hanna henne :) Och idag var hon väldigt pigg o glad men framför allt verkade hon stark ;) Nu ska jag plugga matte och sen biologi, antar att jag får plugga till sent inatt, så jag blir klar. Har så otroligt mkt läxer o prov just nu så jag vet inte ens vad jag ska börja med :)

Har varit inne på vårat minne där alla kort o så ligger så nu kommer nya bilder :D



Världens finaste ponny !<3

min sjukdom

Läste lite om den sjukdomen jag har o hittade det här, så tänkte lägga upp  det o någon vill veta ;)

Idiopatisk intrakraniell hypertension (ofta förkortat IIH) är en nervsjukdom och kallas även pseudotumor cerebri. Tidigare användes också namnet benign intrakraniell hypertension. Sjukdomen kännetecknas av för högt tryck i centrala nervsystemet utan att man finner någon orsak till detta, exempelvis i form av läkemedelsbiverkan, hjärntumör eller hydrocefalus.[1] Trycket ligger i allmänhet kring 25–45 cm vatten mot normalt under 20 cm. Ofta har patienten förändringar i ögonbotten, så kallat papillödem, på grund av att det ökade trycket påverkar synnerven. Symtomen är framför allt huvudvärk, men även synförändringar (synnedsättning, dubbelseende, övergående synfenomen) är vanligt. Andra symptom som kan förekomma är kräkningar, tinnitus, nackvärk, ljuskänslighet och i sällsynta fall vakenhetssänkning.[2]

Sjukdomen drabbar 90 personer i Sverige årligen [källa behövs]. Orsaken är okänd.  I amerikansk statistik har man funnit att sjukdomen drabbar 19-21 personer per 100000 och år bland unga, överviktiga kvinnor och 1-2 personer per 100000 i normalbefolkningen.[3]. Tillståndet är godartat men vid långvarig sjukdom finns risk för permanent synnedsättning.

man kan ju säga att den är ganska ovanlig o den drabbar  1-2 personer på 100000 !!

I wonder...


Söndag 22 januari

Hej:)

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt xD Har varit fullt upp så har inte hunnit göra något inlägg om Lambi. Just nu är jag i Åsle och hälsar på farmor och farfar :) Ska göra ett inlägg om Lambi så snart jag kan, men tänkte ha lite bilder från det att jag fick henne o kanske provridnings filmen om ni vill se ?:) Dock har jag allt detta på ett vist minne hemma så måste fixa lite :)

Jag längtar tills det blir vår så snön försvinner o att det blir plusgrader, så jag kan börja lastträna Lambi igen:) för nu ska det ut o tävlas :) är verkligen taggad!! Jag dressyr och Hanna hoppning ;) haha.

Hoppas ni har haft en bra helg :) dock går den ju alldeles för snabbt -_- men snart är det helg igen o den bjuds på träningshoppning på ridskolan och plugg.


så här se min vecka ut förhoppnings vis:

Måndag: skolan, stallet, kanske ridning, plugg

Tisdag:skolan, stallet, ridning om hanna tar henne, plugg

Onsdag: skolan, stallet,  ridning, plugg

Torsdag: Skolan, sen kommer hovslagaren så lambi får stå.

Fredag: skolan mellan 11- 13.40 sen ridning o plugg.

Blir en vecka med full fart som alla andra ;)




Bild på mig o världens bästa kusin Elin Odh :D<3

sova

Är jätte trött och har väldigt ont i huvudet så ska gå o lägga mig. Måste också betätta att idag började jag med mina mediciner:) så inom tre veckor ska dom ha börjat att verka :) o om cirka ett halvår så kan jag vara frisk :) tummen upp (y)

I morgon kommer inlägget om Lambi:) så kolla då :)

God natt <3 // Emelie <3

Bilden är tagen från min konfirmation :)


I want you here .. <3

Har varit i stallet och kollat när Hanna hopptränade Lambi :) Gick verkligen super bra, dom är som handen i handsken;) hah. Nu ska jag hoppa in i en varm ducsh. Tror nästan det är kallare i stallet än i ishallen faktiskt xD Sen ska jag plugga tills i kväll o senare umgås med Penilla :)<3

Tänkte skriva ett inlägg sen om Lambi :)

kram<3

En bild på när jag tävlade Dixi för nästan tre år sedan!  Saknar den hästen !<3

varför?

Ibland kan jag bara bli så förbannad, när smala personer går runt o säger." kolla vad jag är tjock" " jag måste banta, kolla mitt fett på magen" och så är dom riktigt smala. Varför går man runt o säger så? Är det för att få uppmärksamhet eller vad vill dom? Dom vill ju att man ska säga " ne det är du ju inte" eftersom de inte är tjocka. Men en sak som personerna glömmer är ju att det kan finnas folk som verkligen blir sårade, det finns dom som kämpar med sin vikt och försöker gilla sig själv, och jag tror inte att man får mer självförstroende när någon står o säger något sådant. Eftersom det måste betyda att man är "jättetjock" eftersom den andra är " tjock" Så tänk er för innan ni säger något, bara för att få uppmärksamhet. Det kan såra någon ordentligt!

Ginatricot

Vet ni att ginatricot har gjort en kollektion med hästsaker. Här är två av dom:)

 

Tycket schabraket var riktigt snygg faktikst ;) Ska nog köpa ett sådant :)

it hurts


                           


fredag :)

Kom hem från stallet nyss, har ridigt ut med Sanna :) Lambi skötte sig riktigt bra, och var inte rädd alls (Y) Putsade även alla saker, så nu är dom rena o fina :) Ska hoppa in i duschen nu och sen dra vidare upp till ishallen tror jag för att kolla på den serie avgörande matchen i kväll :) Mina bröder spela ju i A-laget så :)

 kram

torsdag

Hello :D ska börja plugga matte nu, har bara 3 sidor kvar sen är kapitlet slut ;) har fått plugga igen ett helt kapitel själv då jag har varit sjuk. Var ute och släppte in Lambi och Mysan i eftermiddags, men blev ingen riding då båda ridhusen är upptagna på torsdagar.

Imorgon så börjar jag 11 och har bara engelska lektion till 12 o sen sluta jag :D Gött!!:) Så i morgon ska jag nog plugga, sova, rida o putsa alla saker för det var extremt länge sen jag gjorde nu :P


ps. ni får gärna komma med förslag vad jag ska skriva om :)?


Kommer faktikst att bjuda på denna bild xD Mathilda har gjort om mig o anton som hon tycker vi ska se ut :P hahahah.





Dag 12: Mina rädslor.

Jag har en riktig rädsla som drabbade mig för mer än två år sedan. Jag ramlade av på en hopptävling och slog mig ganska ordentligt fast jag blev inte skadad. Men i alla fall så slog jag huvudet och det är min största skräck eftersom när jag var liten ramlade jag ner för en klätter ställning och blev personlighetsförändrad i cirka 6år. När jag ramlade av blev jag ganska chockad och samtidigt rädd att jag skulle bli förändrad igen. Sen någon månad senare när jag skulle hoppa igen var jag rädd och tyckte det var väldigt läskig och slutade då att hoppa eftersom jag tänkte att det bara var för en period, men självklart var det inte det utan det blev bara värre o kunde knappt rida över en bom.. Nu går jag hos en mentaltränare som försöker hjälpa mig, o visst det har gått framåt fast jag har en väldigt lång bit kvar..

Men jag tänker inte ge upp eftersom " rädslor är till för att övervinnas"


läsning på ge ;)




Har över två timmars håltimma nu och ska ängna den åt läsning. I morgon ska boken vara utläst och har cirka 100 sidor kvar, så det är bara att sätta igång ;) I eftermiddag ska jag ut och rida Lambi en sväng om huvudet tillåter:) och sen ska jag plugga matte och biologi. Idag ska jag också vara med på min första gympalektionen efter månader av vila. Känns som ett steg i rätt riktning och nu väntar jag bara på att mina mediciner ska komma:)

hörs i kväll :)


Teenagerposts


Dag 11: En bra & en dålig egenskap jag har.




Bra egenskap: Jag är omtänksam och bryr mig och människor.

Dålig: Har svårt att bestämma mig, beslutsångest.

Rolf-Göran Bengtsson!

Måste börja med att säga grattis till Rolf-Göran Bengtsson som vann Jerringpriset igår :D Hahah jag och syrran skrek som galna tuppar när dom berätta att han vann, samtidigt som facebook exploderade xD  Verkligen jätteroligt att han vann det priset och han förtjänar det! Samtidigt är detta en viktig grej för svenskridsport och hoppas nu att framtiden för ridsporten i sverige blir ljus :)
Tror inte att man kan avsluta kvällen igår bättre än så här ;)

Nu ska jag snart gå o sminka mig ocg palla vidare till skolan. Börjar kl 10 med samhällskunskap, där vi redovisar årtionden. Jag hade 60-talet men redovisade förra veckan så nu kan jag bara luta mig tillbaka och kolla på de andra ;)

Ikväll så blir det plugg! Ska försöka göra klart matten och läsa mer i boken som jag presenterade i går :)

Hoppas ni får en bra dag :)
 


Så fruktansvärt grym är han :D!

Vill ni bli länkade ? :)

Om ni vill bli länkade på min blogg' så kommentera  erat namn och namnet på bloggen :)

Dag 10: Min favoritårstid

   sommar :)


love is hard sometime

Varit ute och släppt in Lambi, måste bara säga det att jag ÄLSKAR när det är fruset ute :) eftersom all lera i hagen blir fruset = inga sketiga hästar:) Lambi blir på någotvis alltid totalt lerig överallt så när det är fruset är hon ren o fin :) Haha är lite lat o tycker det är jobbigt med sketiga hästar :P

Nu ska jag ta och plugga lite matte och sen läsa min bok som ska vara utläst till på torsdag.

 

Boken är en själbiografi av Annika Östberg som satt i fängelse i USA för medhjälp till mord. Hon satt där i 28 år och i boken berättar hon om hela sitt liv och hur det är att sitta oskyldig i så många år. Borde läsas ;)


Förresten ni har väl inte glömt att rösta på Rolf-göran Bengtsson i Jerringpriset ??

Annars ring och rösta! 099-206 03 :)

mina tankar

Vissa dagar vet jag inte riktigt hur jag ska få ordning på mitt liv igen. Det känns som om jag har hamnat i en grop som jag inte kan ta mig upp ur. Vet inte vilken ände jag ska börja i och har totalt tappat motivationen på allt. I våras så gick jag upp 04.20 nästan varje morgon för att springa och jag red o pluggade hade verkligen motivationen då. Men sen jag blev sjuk har den totalt försvunnit och har ingen aning om hur jag ska få tillbaka den. Just nu händer det så mycket i mitt liv och jag vet inte riktigt vad jag ska fokusera på.
skolan? vikten? hästarna? rädslan? Allt det här blir för mycket. Önskar att den kunde komma en trollfee och bara göra allting bra igen!!

Jag vet att inget här i livet är lätt, men kan jag inte också få lite medvind istället för den motvind jag har och har haft nästan hela livet. Jag har verkligen kämpat med mitt liv och inte gett upp, och det kommer jag inte göra nu heller. Jag vet att det blir bättre fast att vägen ditt är enormt jobbig..


Vampire Diaries



Ser just nu på Vampire diaries, så sjukt bra är den !!:) Så ni som inte har sett den serien var verkligen missat något ;) Dagen förövrigt har varit ganska lugn, vaknade vid 10, fixade mig o åt frukost sen bara slappa;) vid 13.30 åkte vi och hälsa på farmor på sjukhuset och när jag kom hem igen red jag Lambi :) Var ute i stallet  vid fem och sen kl 18 var det inte en enda människa där xD brukar alltid vara full fart där ute eftersom det är en ridskolan så kändes väldigt konstigt att vara helt ensam :P

Imorgon ska Hanna hoppa Lambi på morgonen, och sen blir det antagligen plugg för min del "/

Nu ska jag se klart avsnittet ;)

puss <3
 
ps: har ni något förslag på vad jag ska skriva om, så kommentera gärna !:D


Dag 9: Mitt husdjur.

Vi har en kanin som heter Morris fast jag har ingen blid på den, på denna datan

00.11

Sitter här vid köksbordet nyss hemkommen från Pernilla :D Ska snart gå och lägga mig och i morgon blir ridning och sen ska jag också hälsa på farmor som ligger på sjukhus..

Idag var det ju fredagen den 13 ( eller igår om man ska vara petig, klockan är ju 00.11) och det märktes kan jag säga. Skulle få mina mediciner idag, fast istället får vi reda på att dom inte längre tillverkas, så nu står jag här utan mediciner. Men mamma ska ringa till läkren på måndag och fråga vad vi ska göra istället,, känns bara så typikst när man har längtat för atta få dom här tabletterna och ´blir frisk för en gångs skulle, men nee jag trodde fel.

Ne nu ska vi inte vara gnällig här, förhoppningsvis får jag andra snart :)

hörs i morgon :)

Dag 8: Mina syskon.

 David Lundh 19år snart.

 Anton Lundh 15 år

 Mathilda Lundh, 12 år

   Pontus Lundh, 8 år


Förlåt för dåliga bilder men är dom enda jag har på denna datan

ridning 11/1

Red Lambi idag i nya ridhuset :) För er som inte vet så har ridskolan när lambi står två ridhus :) riktigt gött faktiskt !! aja red i alla fall, tränade väldigt mycket på halter i både skritt, trav och galopp. Hon är en ganska stark ponny av sig så har tränat på det ofta den sista tiden och idag kände jag att det har gett resultat :D Lyssnade väldigt bra och gick mkt fint :) Har inte ridigt så mkt den här hösten så blev överraskad att hon gcik så bra :) Ska försöka rida för Emma snart så jag kan ut och tävla :D:D

Ena annan glad nyhet är att jag kommer få mina mediciner på fredag:D Den här sjukdomen jag har är väldigt ovanlig så därför har dom inte såna mediciner hemma utan man får beställa dom.

Nu ska jag öva inför mina redovisningar i morgon,, både i samhällskunska o spanska usch..

hejsvejs :)

Dag 7: Min favorit disney-figur.

Hahaha har inte direkt någon " favorit disney-figur " så får väl bara välja en ;)





 

så då blir det väl ariel ;)

school again..

Som rubriker säger så är skolan i full gång igen, känns både bra och dåligt! Positivt är det att huvudvärken inte är lika jobbig just nu :D När dom har tappat vätska så är trycket inte lika högt = inte så mkt huvudvärk!

Igår var jag i skolan till 16.00 sen direkt ut till stallet och hem igen och plugga -_- Så här kommer dagarn att vara just nu. Har ganska mkt att plugga igen "/ Så bloggen kanske blir lidande men ska verkligen försöka uppdatera :)


ska iväg och ha svenska nu, hörs !:)


Dag 6: Någonting jag saknar.




saknar denna sjukt underbara klass !<3  9A <3

Dag 5: Ett land jag vill åka till.



Thailand :)

Dag 4: Min favorit tv-serie.


 
16 and pregnant




   Teen Mom



One Tree Hill



 Vampire Diaries



   OC


Grey´s Anatomy

Dom här är mina favorit serier :D

































utflykt

Idag var våran familj varit ute på en liten utflykt ;) Mamma var ledig idag så då ville hon hitta på något. Slutade med att vi åkte till Smögen och åt på resturang och gick på bryggan xD Så typikst våran familj men mysigt var det :)




Dock var det  ju inte så här fint nu :P haha.

Bloglovin

Ni glömmer väl inte att följa mig på bloglovin ?:D




för att följa min blogg på bloglovin så skrållar ni bara ner till det det står på höger sida om mina inlägg m.m. över min bild så står det " FÖLJ DENNA BLOGGEN PÅ BLOGLOVIN" tryck på denna knappen så följer ni mig sedan :)



www.bloglovin.se

7 januari 2012


Ligger i sängen o känner mig inte direkt på topp! Är super trött och har huvudvärk :( Men ska ialla fall försöka skriva klart min uppgift om vietamnkriget -_- som ska vara klar till skolan börjar. För övrigt så snöar det ju ute :D Blir riktigt glad för en gångs skull efter som jag verkligen hatar regn!!

Vid fyra ska jag ut till stallet :) ska se om det finns någon som skulle kunna tänka sig och rida Lambi (a) eftersom jag fortfarande har ont i ryggen..  Har lite brist på bilder just nu så måste ta med kameran ut till stallet snart ;)



Dag 3: Mina drömmar.

Min dröm är att bo vid en herrgård vid havet med ett fint stall, blir läkare och hjälpa andra. Gifta mig och skaffa familj med en underbar kille som är hockey spelare ;P haha.
Man kan ju alltid drömma ;)


Love


Dag 2: Mina vänner.

 Hanna Poutiainen

 Elisabeth Björefeldt

 Pernilla Dahl Wallin

 Sandra Malmborg

 Viktoria Gustavsson

 Hanna Asp

 Linn Nyman



Ni är bäst !<3

Dag 1: En bild på mig och 5 saker ni inte visste om mig.




1.  Jag ramla av på en hopptävling o därefter har jag blivit hopprädd

2. Jag tycker inte om att shoppa kläder, får alltid huvudvärk

3. Jag är en märkesnöd när det gäller ridningen

4. Jag gillar hockey

5. Jag har svårt att komma till ett beslut ( som bestlutsångest)

You are my dream

Dag 1: En bild på mig och 5 saker ni inte visste om mig.
Dag 2: Mina vänner.
Dag 3: Mina drömmar.
Dag 4: Min favorit tv-serie.
Dag 5: Ett land jag vill åka till.
Dag 6: Någonting jag saknar.
Dag 7: Min favorit disney-figur.
Dag 8: Mina syskon.
Dag 9: Mitt husdjur.
Dag 10: Min favoritårstid.
Dag 11: En bra & en dålig egenskap jag har.
Dag 12: Mina rädslor.
Dag 13: 3 låtar som ger minnen.
Dag 14: En bild jag blir glad av.
Dag 15: 3 saker jag inte kan leva utan.
Dag 16: Någonting jag hatar.
Dag 17: Min favorit-svordom.
Dag 18: Någonting ni inte visste om mig.
Dag 19: Någonting som gör mig glad/lycklig.
Dag 20: Hur förra året var.

ÄNTLIGEN :D:D

Äntligen har läkarna eventuellt hittat felet på mig !! Efter ett halv års tid med massvis av undersökningar så hittade dom idag troligen felet :) Gjorde ett nytt ryggmärgsprov  idag vilket vissade förhögttryck. Har gjort ett sånt här prov två gånger tidigare med då vissade dom olika resultat. Första gången hade jag ett förhögttyrck andra gången inte, så nu när jag hade det igen kunde dom säga att det är så. Oftast finns det orsaker till ett förhögttryck, som t.ex. tumörer. Men i vissa fall finns det ingen förklaring varför det är så utan det bara finns utan att hitta orsaken. Detta brukar man kalla " tom tumör" och ger oftast samma symtom, fast det inte finns någon. Nu kommer jag få äta mediciner i ett halv år för o se om huvudvärken försvinner. Läkarna kan inte säga till 100% att jag har den här " sjukdomen" men just nu är det högst troligt. Får se om ett tag om det har blivit bättre helt enkelt:) Känns faktikst skönt att dom ev. har hittat felet så man slipper gå och ha ont hela tiden :(

Dock har jag FRUKTANSVÄRT ont i ryggen efter det här ryggmärgsprovet. Läkarna går alltså in i ryggen och igenom koterna o in i ryggmärgs vätskan.  ( bilden)


ungefär så här går det till, fast jag ligger ner när dom gör detta. För det första så gör det väldigt ont, sen är det oftast svårt att komma rätt, så på mig fick läkaren sticka om tre gånger o tillslut fick han hämta en annan läkare som fick göra klart det. Tog ungefär en och en halv timma att göra. Tyvärr råkade dom sticka nålen i en nerv som går till mitt ben, så benet liksom " flög iväg " och det gjorde j*vligt ont :( så nu ligger jag här i sängen o får inte röra mig. Ska nog lägga mig faktikst. Är livrädd att det ska blir en läka i ryggen som det blev sist så jag fick ligga på sjukhust.

Nu kommer jag antagligen få ta det lugnt i några dagar och kommer formodligen inte rida på någon vecka :(

Men man får vara glad att jag har chansen att bli frisk igen o få tillbaka mitt liv :D:D

3 januari 2011

Blev väckt att pappa vid halv åtta i morse, o han undrade om jag skulle med till Göteborg. Mamma skulle till sjukhuset där. Tänkte att det skulle vara skönt att åka ut sen sväng, så jag hängde på :) Var hemma igen vid 16 tiden och då åkte jag ut till Lambi :) När jag hämtade henne i hagen var hon totalt lerig och genomvåt, fick duscha av nästan hela henne :P Usch hatar verkligen när det regnar, det är till och med bättre med snö!

Red henne sen i ridhuset, på en stor volt och jobbade med att hon skulle vara mjuk och lyssna tillbaka utan att dra. Gick riktigt bra så är nöjd :) Hon har varit väldigt stark ett tag med har blivit bättre igen :)

Sen ringde också min läkare i från KSS och sa att jag skulle komma dit i morgon kl 9.30 först och göra en ögonbotten undersökning, och sen ska jag få bedövningssalva i ryggen och komma tillbaka vid 14 för att ett nytt ryggmärgsprov. Dock är det så att jag har stallet i morgon och ska släppa ut och fodra 42 hästar -_-  kommer verkligen få skynda mig för att hinna. Sen skulle jag också haft lunchfodring men det lyckades jag byta bort så har den på torsdag istället :)


Nu ska jag ta tag i mitt liv och plugga lite matte ;) 


kram :)
)



Vill åka till idre och åka skidor !!!

Grattis på 15-årsdagen Hanna :D





Idag fyller min älskade vän, Hanna Poutiainen 15 år :D:D Grattis Grattis !!!<3


Hoppas du hade en toppen dag :)

2 januari 2012

Sitter här vid datan och pluggar matte, inte direkt vad man vill göra på lovet :P  Ska snart fixa iordning mig och åka till min mentaltränare :) Kan göra ett inlägg här på bloggen om ni vill veta varför jag går hos en mentaltränare, men då får ni kommentera ;) hah. Sen i eftermiddag/ kväll ska jag ut och rida förhoppningsvis :) Klippte Lambi igår, vilket tog enormt lång tid, höll väl nästan på i fyra timmar -_- Hon stog verkligen inte still en sekund och skulle bara bråka hela tiden.. Men nu är hon iallafall klippt och fin :)

Denna vecka kommer antagligen bli ganska mkt plugg -_- Vill verkligen komma ikapp!


Förresten så fyller världens bästa Hanna Poutiainen 15 år  imorgon :D:D Grattis i förskott !<3


Nu får jag sätta fart om jag ska hinna, kram <3



Bilden är från första ridturen med Lambi <3






I want someone like you..

När hon går ifrån dig o är arg... gå efter henne!

När hon stirrar på dina läppar.. kyss henne !

När hon puttar eller slår dig.. ta tag i henne o släpp henne inte!

När hon börja svära åt dig.. kyss henne o säg att du älskar henne !

När hon är tyst..Fråga vad som står på!

När hon ignorerar dig.. ge henne din uppmärksamhet!

När hon drar sig ifrån.. dra tillbaka henne!

När hon ser ut som värst.. säg att hon är vacker!

När hon börjar gråta.. håll om henne o säg ingenting!

När du ser henne gå.. smyg bakom o krama henne!

När hon är rädd.. skydda henne !

När hon lutar sitt huvud på din axel.. lyft upp hennes huvud o kyss henne!

När hon retar dig.. reta tillbaks o få henne att skratta!

När hon saknar dig.. Är hon sårad på insidan!

När du krossar hennes hjärta.. försvinner aldrig smärtan!

När hon säger att de är över.. Vill hon fortfarande att du ska vara hennes!

Nyårsdagen

Hello :D trött som tusan och huvudet värker, men det är väl så man ska må efter nyår ;) haha. Idag blir det en lugn dag förhoppningsvis. Ska ut till min underbara häst o pussa på henne för hon fyller faktikst 15 år idag <3 hah. Satt och kollade på hennes pass igår och råkade se att hon fyller år 1/1. Sen kanske jag ska klippa henne också, får se och jag får tag på Hanna :)

Förövrigt hoppas jag att ni alla hade en bra dag igår ?:) Det hade i alla fall jag :D Kom just på att jag måste sätta igång med min läxor och jag ska komma ikapp i skolan också. Min läkare ringde också igår och berätta att nu i veckan som kommer ska jag in igen till KSS och göra en ny ryggmärgsundersökning och ögonundersökning. Hatar verkligen den där ryggmärgsundersäkningen -_- Man måste ligga still i flera timmar efter och ryggen värker i över en vecka efter :( usch..


Nu ska jag nog sätta på en bra film :)

kram :)<3


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!